Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΓια την πολυετή μέριμνά του στην προστασία του περιβάλλοντος τιμήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος...

Για την πολυετή μέριμνά του στην προστασία του περιβάλλοντος τιμήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Τιμή αποδόθηκε, χθες το απόγευμα, στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την πολυετή μέριμνά του στην προστασία του περιβάλλοντος. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την ΑΜΚΕ «ΚΙΝΗΜΑ», την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου.

Πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της Αγίας Φιλοθέης, το «Αρχοντικό Μπενιζέλων» και παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι μητροπολίτες Σύρου, Τήνου, ‘Ανδρου, Κέας και Μήλου Δωρόθεος και Παροναξίας Καλλίνικος. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος, αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος.

Μετά το χαιρετισμό και το καλωσόρισμα της προέδρου της ΑΜΚΕ, Κατερίνας Ανδρούτσου, επιδόθηκε στον Αρχιεπίσκοπο η τιμητική διάκριση. Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τους συντελεστές και υπεύθυνους για την τιμή και ευχήθηκε η προσπάθεια αυτή να αποδώσει καρπούς. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη να προστατεύουμε το περιβάλλον και τόνισε ότι άλλωστε είναι εντολή του Θεού. Κατόπιν, χαιρετισμό απηύθυναν δήμαρχοι νησιών του Αιγαίου, καθώς και οι πρέσβειρες της ΑΜΚΕ.

Την εκδήλωση -η οποία πλαισιώθηκε μουσικά από την Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών- συντόνιζε η δημοσιογράφος Μαρία Νικόλτσιου.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ