Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΓιατί το "παιχνίδι" της Τουρκίας θα συνεχιστεί ανεξάρτητα του αποτελέσματος των εκλογών

Γιατί το “παιχνίδι” της Τουρκίας θα συνεχιστεί ανεξάρτητα του αποτελέσματος των εκλογών

Για τις ελληνοτουρκικές εξελίξεις και συγκεκριμένα για τις τουρκικές προκλήσεις με 55 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά, μίλησε στην ΕΡΤ ο στρατηγός εν αποστρατεία, Ιπποκράτης Δασκαλάκης.

“Το παιχνίδι της Τουρκίας θα συνεχιστεί, ασχέτως του αποτελέσματος των εκλογών. Γιατί η χώρα παρουσιάζεται ως μεγάλος παίκτης όχι μόνο στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή και θα συνεχίσει πάνω στο ίδιο μοτίβο με όλους τους κινδύνους. Ας είμαστε προσεκτικοί. Δεν ξέρουμε που θα καταλήξει. Δεν ξέρει κανένας μας τι πραγματικά έχει στο μυαλό του ο Ερντογάν και μέχρι πού μπορεί να τραβήξει το σχοινί”»”, αναφέρει ο κ. Δασκαλάκης.

“Η αλήθεια είναι πως έχουμε δει μια μικρή ρητορική στροφή της Γερμανίας λίγο πιο κοντά στις δικές μας θέσεις, αλλά να μην περιμένουμε ποτέ πλήρες εμπάργκο στην Τουρκία σε αμυντικά προϊόντα. Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε τέτοιες αγορές, οι οποίες έχουν μεγάλη σημασία για τη γερμανική ή οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή βιομηχανία”, εκτιμά ο Ιπποκράτης Δασκαλάκης.

Οι Τούρκοι παρουσιάζουν τα γερμανικά υποβρύχια ως απαραίτητα για να διατηρήσουν τις αμυντικές τους ικανότητες έναντι της Ρωσίας, για παράδειγμα, στη Μαύρη Θάλασσα, όπου υπάρχει ένα μεγάλο μέτωπο με τη Μόσχα. «Δεν βγαίνουν να διακηρύξουν ότι ο εχθρός είναι η Κύπρος και η Ελλάδα, παρότι με τις δηλώσεις υπονοούν ξεκάθαρα ότι πλέον το πρόβλημά τους είναι καθαρά ο Ελληνισμός», τόνισε ο στρατηγός εν αποστρατεία.

Ενόψει της επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ουάσιγκτον επισημαίνεται επίσης ότι «τα ελληνοτουρκικά είναι μόνο μία παράμετρος στην ατζέντα που φτιάχνει η Τουρκία».

Η Τουρκία Θα έχει μια πολύ πιο αυτόνομη πολιτική γραμμή, θα έχουμε έναν καινούργιο πόλο. Μόνος του δεν μπορεί να είναι κανένας, αλλά πλέον η Τουρκία πιστεύει ότι σε πέντε χρόνια, όπως λέμε Ηνωμένες Πολιτείες, θα λέμε και Τουρκία, είπε επίσης ο στρατηγός.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ