Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΓιατί ο Τσίπρας αναζητά (πάλι) δεκανίκι

Γιατί ο Τσίπρας αναζητά (πάλι) δεκανίκι

Μια ακόμη δημοσκόπηση, ακόμη και στην πιο δύσκολη για την κυβέρνηση περίοδο, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας δεν τραβάει.

Παραμένει καθηλωμένος, με ποσοστά πολύ πιο χαμηλά, από αυτά που πήρε στις εκλογές, χωρίς να εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης.

Αυτό αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, και δεν έχει συμβεί τουλάχιστον από ότι θυμάμαι μεταπολιτευτικά ποτέ μέχρι σήμερα.

Δηλαδή μια κυβέρνηση να έχει απώλειες και η αξιωματική αντιπολίτευση αντί να κερδίζει να χάνει!

Η Κουμουνδούρου, όσο και εάν καταγγέλλει τις μετρήσεις, γνωρίζει την αλήθεια καθώς τις ίδιες μετρήσεις έχει στα χέρια της και εκείνη.

Ο Τσίπρας λοιπόν γνωρίζει ότι δεν κερδίζει με τίποτε και έχει μπροστά του ένα δύσκολο συνέδριο, στο οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει όλους όσους του κάνουν αντάρτικο…τάσεων μέσα στο ίδιο του το κόμμα.

Για αυτό και έχει αρχίσει να δημιουργεί ένα νέο αφήγημα με στόχο να στριμώξει το ΚΙΝΑΛ, το οποίο σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις καταγράφει άνοδο και φτάνει σε διψήφια ποσοστά.

Το αφήγημα ΣΥΡΙΖΑ συμπυκνώνεται σε ένα μότο: Να φύγει ο Μητσοτάκης και ύστερα τα βρίσκουμε.

Αυτός είναι ο λόγος που έχει ξεκινήσει το …φλέρτ με τον Ανδρουλάκη και τα στελέχη του επικεντρώνοντας στο αφήγημα περί ακροδεξιάς ΝΔ.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναζητά εναγωνίως δεκανίκι, μια και γνωρίζει ότι μόνος του δεν μπορεί να πείσει κανέναν ότι μπορεί να είναι εναλλακτική πρόταση εξουσίας.

Ολα δείχνουν ότι αυτή η στρατηγική του Τσίπρα όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, θα γίνεται πιο έντονη

Το διχαστικό δίλλημα το έχει ήδη έτοιμο. Προοδευτικές δυνάμεις από τη μια , δεξιά από την άλλη.

Τα στελέχη του σε απόγνωση αρχίζουν να αθροίζουν τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ με τα δικά τους για να δείξουν ότι η…προοδευτική παράταξη μαζί βρίσκεται σε υψηλότερα ποσοστά από τη ΝΔ.

Ο απόλυτος παραλογισμός. Από τη μια αγκαλιάζουν αυτούς που κατηγορούσαν ως προδότες και …έστηναν κρεμάλες την περίοδο του Μνημονίου και από την άλλη αθροίζουν ποσοστά, σε μια ιδιαίτερη αριθμητική πράξη.

Τρείς το λάδι, τρείς το ξίδι, τρείς και το λαδόξιδο.

Φαίνεται πως στην Κουμουνδούρου ομολογούν από τώρα την ήττα τους και έχουν αρχίσει τις αλχημείες για να τη δικαιολογήσουν.

Καθώς γνωρίζουν ότι ακόμη και με την απλή αναλογική ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ με τα ποσοστά που καταγράφουν υπολογίζοντας τους βουλευτές που τους αναλογούν δεν αρκούν μαθηματικά για να κάνουν κυβέρνηση.

Τόσο απλά…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ