Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΓιατί η ΔΕΗ «παγώνει» τις εκπτώσεις στους λογαριασμούς των πελατών της

Γιατί η ΔΕΗ «παγώνει» τις εκπτώσεις στους λογαριασμούς των πελατών της

Οι πελάτες της ΔΕΗ –περίπου τα 7 στα 10 νοικοκυριά- έβλεπαν μέχρι τώρα κάθε μήνα στον λογαριασμό τους μια έκπτωση που έκανε η ίδια η εταιρεία, επιπρόσθετη της κρατικής επιδότησης. Από τον Ιούλιο, αυτή η έκπτωση θα πάψει να εφαρμόζεται. Τα χρήματα που διοχέτευε ο μεγαλύτερος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας για τη στήριξη των πελατών της, θα χορηγούνται πλέον στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και από εκεί θα δίδονται για την επιδότηση όλων των πελατών ανεξάρτητα από τον πάροχο στον οποίο είναι εγγεγραμμένοι.

Αυτή την «πραγματικότητα» παρουσίασε πριν από λίγο ο επικεφαλής της ΔΕΗ στην γενική συνέλευση των μετόχων επιβεβαιώνοντας ότι από τον Ιούλιο λόγω της αλλαγής στο καθεστώς της ρήτρας αναπροσαρμογής, του πλαφόν στις τιμές χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και του μηχανισμού στήριξης που ενεργοποιεί το κράτος, η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας θα αλλάξει άρδην.

Πρακτικά θα αλλάξει η ονομαστική τιμή της κιλοβατώρας –θα είναι πολύ υψηλότερη από τα 11 λεπτά που χρεώνονται σήμερα καθώς θα ενσωματώνεται πρακτικά η ρήτρα αναπροσαρμογής- ενώ εκπτώσεις από την ίδια την εταιρεία δεν θα υπάρχουν. Αυτό που θα φαίνεται στον λογαριασμό θα είναι μόνο η κρατική επιδότηση με την οποία θα επιδιωχθεί η τελική επιβάρυνση να συγκρατηθεί στα 15-16 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Θα είναι οι ιδιώτες πάροχοι πιο «φθηνοί» από το πρώην κρατικό μονοπώλιο από την στιγμή που θα ανακατανεμηθούν και τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έδινε μέχρι τώρα η ΔΕΗ για τη στήριξη των πελατών της; Είναι κάτι που θα φανεί στην πράξη ενώ τα αποκαλυπτήρια των τιμών τοποθετούνται χρονικά για τις 10 Ιουλίου. 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ