Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΓεράκης (MARC): Εφικτός και ρεαλιστικός ο στόχος του 33% για τη ΝΔ

Γεράκης (MARC): Εφικτός και ρεαλιστικός ο στόχος του 33% για τη ΝΔ

Για την πολιτική αναμέτρηση ενόψει των ευρωεκλογών μίλησε στην ΕΡΤ ο Θωμάς Γεράκης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων Marc σχολιάζοντας πως «αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να είναι πρώτη και μάλιστα με καθαρή διαφορά. Δηλαδή, αν δει κανείς ότι το ποσοστό το οποίο εξασφαλίζει στις δημοσκοπήσεις είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των ποσοστών των δύο κομμάτων που ακολουθούν και σε επίπεδο εκλογικών συσχετισμών, αλλά και σε επίπεδο προσώπων, δηλαδή όσον αφορά το σε ποιον αρχηγό υπάρχει περισσότερη εμπιστοσύνη, ποιον θεωρείται καταλληλότερο για πρωθυπουργό και όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Θα το δούμε αυτό, ωστόσο, δεν πάμε σε κάποιες εκλογές όπου να μας απασχολεί το ερώτημα ποιο κόμμα θα έρθει πρώτο στις εκλογές. Αυτό φαίνεται είναι γνωστό. Από εκεί και πέρα θα δούμε τα ποσοστά που θα συγκεντρώσει και με τι ποσοστά θα τα συγκρίνει ο καθένας» .

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, «πιστεύω ότι είναι εφικτός και ρεαλιστικός ο στόχος του 33% για τη Νέα Δημοκρατία, στις ευρωεκλογές. Το θεωρώ με αυτά που βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις είναι ένας στόχος, ο οποίος είναι ρεαλιστικός. Από την άλλη πλευρά, θεωρώ ότι ο κ. Κασσελάκης δεν θα κάνει τους ίδιους υπολογισμούς. Δηλαδή, δεν θα συγκρίνει με τις ευρωεκλογές και αναφέρομαι στο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, δεν θα συγκρίνει με τις ευρωεκλογές, θα συγκρίνει με τις βουλευτικές εκλογές. Και το θεωρώ εύλογο διότι έχει ένα νέο αρχηγό, ο οποίος πράγματι θα ισχυριστεί και σωστά θα το κάνει, ότι εγώ ανέλαβα ένα κόμμα με ένα ποσοστό της τάξης του 17% και με αυτό θα μετρηθώ. Από εκεί και πέρα είναι και το ΠΑΣΟΚ όπου εδώ μπορεί να γίνεται το εξής παράδοξο: Να είναι το μόνο κόμμα από αυτά τα τρία που συζητάμε, το οποίο θα έχει σχεδόν διπλασιάσει την εκλογική του δύναμη από το ποσοστό που έλαβε στις προηγούμενες ευρωεκλογές που είχε πάρει 7 και κάτι και να μιλάμε το βράδυ των εκλογών ότι είναι ο μεγάλος χαμένος της αναμέτρησης γιατί προφανώς δεν θα έχει καταφέρει τη 2η θέση».

«Προφανώς λοιπόν, τώρα υπάρχει ανοιχτό το στοίχημα της δεύτερης θέσης» επισήμανε ο κ. Γεράκης στο τέλος της συνομιλίας του με το δημοσιογράφο συμπληρώνοντας «και θα σας το εξηγήσω: Είναι προφανές ότι όσο περνάνε οι μέρες φαίνεται ότι τις περισσότερες πιθανότητες τις έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για την δεύτερη θέση και όσο περνάνε οι μέρες τόσο πιο πολύ ενισχύεται αυτή η υπόθεση εργασίας. Απλά έναν αστερίσκο που θέτω είναι ο εξής: ότι αυτό θα συμβεί στην περίπτωση που όλοι όσοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις θα εκφραστούν και στην κάλπη. Και το λέω αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, εν αντιθέσει με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, είναι ένα κόμμα που έχει πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας ψηφοφόρων. Επομένως, υπό αυτή την έννοια, είναι ένα ερωτηματικό κατά πόσο θα πάνε στο ίδιο ποσοστό με τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων να ψηφίσουν στις εκλογές. Διότι, συνήθως οι νέοι δεν έχουν τόσο μεγάλη συμμετοχή όσο οι μεγαλύτερες ηλικίες».

ΠΗΓΗ:ertnews.gr

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ