Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΒ. Λοΐζου: Η Ελλάδα σημαντικός πόλος έλξης στον τομέα του Real Estate

Β. Λοΐζου: Η Ελλάδα σημαντικός πόλος έλξης στον τομέα του Real Estate

Στα πλεονεκτήματα της Ελλάδας που την καθιστούν πόλο έλξης τόσο για εγχώριους όσο και για διεθνείς επενδυτές αναφέρθηκε η Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας (ΔΟΣΕ) και πρόεδρος της Enterprise Greece, Βίκυ Λοΐζου, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο 2ο Real Estate Forum, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο της 3ης Premium Real Estate Expo, η οποία συνιστά σημαντικό ορόσημο στη συζήτηση για τις προοπτικές ανάπτυξης του τομέα στην Ελλάδα.

Η κ Λοΐζου ανέδειξε τη στρατηγική γεωγραφική θέση της χώρας μας, το ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον, τα διαθέσιμα κίνητρα, καθώς και το νομικό πλαίσιο που ενισχύει την ανάπτυξη της ακίνητης περιουσίας, καθιστώντας την Ελλάδα σημαντικό πόλο έλξης στον τομέα Real Estate.

Στο πλαίσιο αυτό η Γενική Γραμματέας εξήγησε συγκεκριμένα, ότι η ελληνική αγορά ακινήτων προσφέρει μια σειρά ευκαιριών, όπως τουριστικές κατοικίες και υποδομές, συγκροτήματα γραφείων, καθώς και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, εστιάζοντας ταυτόχρονα στη σημαντική συνεισφορά του κλάδου των ακινήτων στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Υπογράμμισε δε ότι στη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας θεσπίστηκαν μεταρρυθμίσεις, με αποτέλεσμα τη συστηματική ροή επενδύσεων σε όλο το φάσμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ‘Αμεσες Ξένες Επενδύσεις στη χώρα μας για το 2022 ανήλθαν σε 7,22 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 1,975 δισ. ευρώ αφορούσαν την ελληνική ακίνητη περιουσία.

Κλείνοντας, η κ. Λοΐζου υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο της Enterprise Greece, ως αρμόδιο φορέα προσέλκυσης επενδύσεων και προώθησης εξαγωγών, υπό το υπουργείο Εξωτερικών, ο οποίος μεταξύ άλλων παρέχει έγκυρη πληροφόρηση, υποστήριξη και συμβουλευτική σε κάθε στάδιο της επενδυτικής διαδικασίας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ