Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΒ. Κικίλιας :Η παράταξή μας είναι υπέρ των πολλών, των λαϊκών στρωμάτων,...

Β. Κικίλιας :Η παράταξή μας είναι υπέρ των πολλών, των λαϊκών στρωμάτων, της μεσαίας τάξης

«Ο ρόλος των βουλευτών, όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης, είναι να ελέγχουν την κυβέρνηση- και τους υπουργούς αν θέλουν- με ερωτήσεις και ομαδοποιημένα. Δεν βρίσκω κανένα πρόβλημα σε αυτό. Είναι μια λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και του κόμματός μας. Δεν μπορούμε να απεμπολήσουμε τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, γιατί αυτός είναι η σπονδυλική στήλη της παράταξής μας» δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Κυριακής. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μου αρέσει που προσπαθούν κάποιοι να μας χρεώσουν ότι είμαστε υπέρ των λίγων, της ελίτ, των οικονομικά ευκατάσταστων. Δεν μπορώ να το δεχθώ αυτό. Από την ίδρυσή της, η παράταξή μας είναι υπέρ των πολλών, των λαϊκών στρωμάτων, της μεσαίας τάξης, αυτών που οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, ειρωνευόμενοι, τους αποκαλούν “νοικοκυραίους”. Εμείς αγωνιστήκαμε για αυτούς τους ανθρώπους, για τα προβλήματά τους, μέσα στις κρίσεις και τα μνημόνια, πριν και μετά. ‘Αλλες φορές πετύχαμε, άλλες φορές όχι. Αλλά κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι δεν είμαστε εκεί και δεν είμαστε δίπλα τους και δε παλεύουμε συντονισμένα και οργανωμένα, αυτά τα 50 χρόνια της παράταξής μας».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παραπομπή του βουλευτή της ΝΔ, Μάριου Σαλμά ο κ. Κικίλιας τόνισε: «Ο κύριος συνάδελφος δεν παραπέμπεται επειδή διαφοροποιήθηκε ιδεολογικά ή πολιτικά. Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα ανοιχτό, δημοκρατικό κόμμα, ένα ελεύθερο κόμμα των τάσεων και της σύνθεσης, και το έχουμε αποδείξει πολλάκις. Παραπέμπεται για τις κατ’ επανάληψη δηλώσεις του περί αδιαφάνειας, στις οποίες, για παράδειγμα, σε ό,τι αφορά το υπουργείο Πολιτισμού, η κυρία Μενδώνη έχει απαντήσει εμπεριστατωμένα και δημόσια». 

Αναφορικά με την τιμολόγηση φαρμάκων, είπε ότι πρόκειται για ένα θέμα πολύ σύνθετο και αν και επί υπουργίας του μείωσε τις τιμές τώρα «όπως εξήγησε ο κύριος υπουργός υπάρχουν φάρμακα πολύ φθηνά, τα οποία είναι ασύμφορο για οποιονδήποτε επιχειρηματία να τα παράγει και έτσι κινδυνεύουν να αποσυρθούν από την αγορά, με αποτέλεσμα οι πολίτες που τα έχουν ανάγκη να αναγκαστούν να πληρώνουν υπερπολλαπλάσια τη συμμετοχή τους για πολύ ακριβά φάρμακα. Αυτό πρέπει να προστατευτεί».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ