Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΒόμβα Αυγενάκη για αποκλεισμό ομάδων από διοργανώσεις

Βόμβα Αυγενάκη για αποκλεισμό ομάδων από διοργανώσεις

«Η κυβέρνηση θα έφτανε στον αποκλεισμό των ομάδων από διοργανώσεις». Αυτό τόνισε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, σχολιάζοντας πως «είναι μια λύση και αυτή, η οποία θα έρθει αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, αν δεν υπάρξει συμβολή πραγματική από τους εμπλεκόμενους, είναι πάνω στο τραπέζι. Μένει και αυτό ένα από τα ενδεχόμενα, το οποίο το αφήνουμε ως τελευταίο. Δεν θα περιοριστούμε στο να ικανοποιούμε τους λίγους, θα κοιτάξουμε το συμφέρον των πολλών».

Συμπλήρωσε ειδικά σε ό,τι αφορά στα ευρωπαϊκά δρώμενα, ότι φέρει μεγάλη ευθύνη και η FIFA και η UEFA. Δεν είναι άμοιροι ευθυνών, είπε χαρακτηριστικά «και δεν είναι μονάχα ένα κοπτήριο χρημάτων, πρέπει να λειτουργήσει πραγματικά με ενδιαφέρον στην βελτίωση των ποδοσφαιρικών καταστάσεων και δομών σε κάθε χώρα»

Ερωτηθείς εάν συμφωνεί με την θέση του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση ότι χρησιμοποιείται το σήμα μιας ομάδας για να προωθήσουν κάποιοι ναρκωτικά και όπλα, ο κ. Αυγενάκης απάντησε «έτσι ακριβώς, κατά την αστυνομία και τις πληροφορίες που έχουμε, ναι έχει συμβεί, όμως αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον οπαδισμό και με τον φίλαθλο κόσμο. Είναι μια καταδικαστέα έκνομη ενέργεια την οποία πρέπει η αστυνομία να ελέγξει ταχύτατα πέρα και έξω από το αν εντάσσεται κάτω από την σκέπη της μιας ή της άλλης ομάδας.  Καμία ανοχή σε καμία αγέλη παρανόμων».

Αναφορικά με το πλέγμα των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ο υφυπουργός Αθλητισμού, σημείωσε πως «έχουμε πολλές διαφορές αλλά και ομοιότητες με τα δεδομένα του παρελθόντος στις αποφάσεις της Θάτσερ στην Αγγλία αλλά και με τα σημερινά δεδομένα και της Ισπανίας και της Γερμανίας. Αυτά τα σημεία που μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε τα έχουμε συμπεριλάβει ήδη στο εμπλουτισμένο «μενού» πρωτοβουλιών. Η συνύπαρξη, για παράδειγμα στο ίδιο κτήριο της ΠΑΕ, ΚΑΕ ή σωματείου με την έδρα της λέσχης είναι αγγλική συνταγή».

Μετά τον θάνατο του Άλκη, οι προεκτάσεις και οι συνέπειες της οπαδικής βίας, το πόσο απάνθρωπες και σκληρές είναι, το πόσο ο καθένας μας είναι ένας υποψήφιο θύμα σε τέτοιες αγέλες, αυξάνουν τις φωνές των σοβαρών ανθρώπων που προέρχονται από την ποδοσφαιρική κοινότητα, σημείωσε ο κ. Αυγενάκης. «Με αυτούς είμαστε συνεργάτες, όπως και με τους εκπροσώπους τους σοβαρούς των λεσχών φιλάθλων, δεν είμαστε αντίπαλοι. Και δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε να μηδενίζονται και να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Μην μπερδεύουμε τις νόμιμες λέσχες που σέβονται τους κανόνες με τις παράνομες. Δεν είναι όλοι οι παράγοντες των ΠΑΕ, δεν είναι όλες οι λέσχες, είναι κάποιοι και αυτοί οι κάποιοι πρέπει να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι που δεν εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία πρέπει να ενεργοποιηθούν αλλά και να νιώσουν την σιγουριά ότι η πολιτεία τους αναγνωρίζει και τους στηρίζει».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ