Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKS"Βράζουν"στη Μαδρίτη με Εμπαπέ!

“Βράζουν”στη Μαδρίτη με Εμπαπέ!

Ούτε οι δηλώσεις κατευνασμού από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, ούτε οι προσπάθειες της ιδιοκτησίας της Παρί σεν Ζερμέν να “δείξει” με το δάχτυλο την καθοριστική παρέμβαση του Εμανουέλ Μακρόν, στο ζήτημα της παραμονής του στο Παρίσι, αθωώνουν στα μάτια της Ρεάλ Μαδρίτης τον Κίλιαν Εμπαπέ!

Ο γάλλος είναι πλέον “κόκκινο πανί” για τους οπαδούς και τη διοίκηση των μαδριλένων, καταρχάς διότι οι άνθρωποι της “βασίλισας” δεν έχουν μάθει να “εισπράττουν” τέτοιες χυλόπητες! Η συγκεκριμένη ήταν γερή και επειδή όμοιά της κανείς δεν είναι σε θέση να θυμηθεί, άρα είναι και ιστορική!

Ασφαλώς και υπήρξαν στο παρελθόν ποδοσφαιριστές που αρνήθηκαν να φορέσουν τη φανέλα της Ρεάλ, όμως αντίστοιχο σενάριο με τον παίκτη να εμφανίζεται από όλες τις πλευρές κλεισμένος και τελικά να μένει στην ομάδα, από την οποία έμοιαζε δεδομένο ότι ήθελε να αποχωρήσει, δεν έχει προηγούμενο.

Κι αν οι λεπτομέρειες του νέου συμβολαίου προκαλούν ίλιγγο, με τις καθαρές ετήσιες αποδοχές να αγγίζουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ (ενώ το πριμ υπογραφής θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια), το εκπληκτικό πάντως είναι άλλο. Καθώς ο ποδοσφαιριστής εξασφάλισε το δικαίωμα να αποφασίζει σχεδόν για όλα όσα αφορούν στην ομάδα! Δηλαδή θα μπορεί να επιλέγει προπονητές, αλλά θα έχει και λόγο στις μεταγραφές. Απίστευτό, όμως πήρε και τα… “κλειδιά” της Παρί στο σπίτι του.

Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε ασφαλώς να συμβεί σε μία ομάδα με το μέγεθος και την ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης. Υπό αυτό το πρίσμα, είναι καλύτερα για τους μαδριλένους που δεν πήραν στην ομάδα τους έναν ποδοσφαιριστή με τέτοια νοοτροπία.

Από την άλλη βέβαια υπάρχει κα η οικονομική παράμετρος καθώς η διοργανώτρια αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος, με βάση τα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας, απειλεί με προσφυγή στα δικαστήρια και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ δεδομένη θωρείται η καταγγελία και στην ΟΥΕΦΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της : «Η συμφωνία πλήττει την οικονομική σταθερότητα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, θέτοντας σε κίνδυνο εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και την ακεραιότητα του αθλήματος, όχι μόνο σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και σε εγχώρια πρωταθλήματα».

Και κάτι ακόμα. Η Παρί, αν και είχε την περσινή σεζόν απώλειες 220 εκατομμυρίων ευρώ και συσσωρευμένες ζημιές από τα προηγούμενα χρόνια 700 εκατομμύρια, τελικά προχώρησε σε μια τεράστια συμφωνία. Άραγε θα τιμωρηθεί η ομάδα; του Νασέρ Αλ Κελαϊφι, που άππλωσε «χρυσό» χαλί στον Εμπαπέ; Δύσκολο…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ