Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑΒράβευση του Λιμένα Φοίνικα Σύρου ως 3η Πανελλήνια επιλογή λιμένα αναψυχής

Βράβευση του Λιμένα Φοίνικα Σύρου ως 3η Πανελλήνια επιλογή λιμένα αναψυχής

Στην τελετή βράβευσης των καλύτερων λιµένων του 2023 – σε συνδυασμό µε την κοπή της Βασιλόπιτας του Πανελληνίου Σωματείου Ιδιοκτητών Ιστιοφόρων, ΠΑ.Σ.ΙΔ.Ι.- παρευρέθη ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, κ. Κώστας Γαβιώτης, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας, στην Αθήνα.

Από τις 1/1 μέχρι και τις 5/2/2024, έλληνες ιδιοκτήτες ιστιοφόρων- χρήστες λιμένων, μέλη του ΠΑ.Σ.ΙΔ.Ι. είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν στην ετήσια αξιολόγηση προτίμησης επισκεψιμότητας των καλύτερων λιμένων της Ελληνικής επικράτειας για σκάφη αναψυχής – πλην μαρινών. Η ψηφοφορία έγινε μόνον από έχοντες σκάφος και διαμένοντες στην Ελλάδα και όχι από περιστασιακούς αλλοδαπούς επισκέπτες λίγων ωρών.

Η Ελληνική επικράτεια “χωρίστηκε” σε 10 ενότητες, έγιναν οι ψηφοφορίες και προέκυψαν 669 επιλογές λιμένων σε σύνολο 130 προορισμών από όλη την επικράτεια.

Πρώτο λιμάνι με τις περισσότερες επιλογές επί συνόλου, αναδείχθηκε το λιμάνι της ΛΙΝΑΡΙΑΣ στη ΣΚΥΡΟ, δεύτερο λιμάνι, οι ΩΡΕΟΙ στην ΕΥΒΟΙΑ και τρίτο λιμάνι, ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ.

Τα βασικά κριτήρια επιλογής, αφορούν στην προτίμηση ενός λιμένα ως τόπο προορισμού αναψυχής, από την γενική εντύπωση που αφήνει σε έναν κυβερνήτη σκάφους και στο εάν θα επισκεπτόταν και πάλι ή θα σύστηνε τον προορισμό αυτό και σε άλλους χρήστες λιμένων.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Κώστας Γαβιώτης, στο σύντομο χαιρετισμό του παραλαμβάνοντας το βραβείο, είπε μεταξύ άλλων: “ Εκπροσωπώντας το νησί της Σύρου και τους κατοίκους του με την ιδιότητα του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ, το Διοικητικό Συμβούλιο και όλα τα Μέλη του Πανελλήνιου Σωματείου Ιδιοκτητών Ιστιοφόρων, για την τιμητική διάκριση και σημερινή βράβευση της μαρίνας του Φοίνικα.

Με ιδιαίτερη χαρά, παρευρίσκομαι στην όμορφη εκδήλωση του Σωματείου και παραλαμβάνω αυτό το βραβείο, νιώθοντας τη μεγάλη ευθύνη να εργαστούμε και στη συνέχεια, εντατικά και συστηματικά, ώστε η μαρίνα του Φοίνικα να παραμένει ψηλά στην προτίμηση και στις επιλογές όλων όσων την χρησιμοποιούν με κάθε θαλάσσιο μέσο.

Θα ήθελα επίσης, από αυτό το βήμα, να εκφράσω δημοσίως ένα μεγάλο και ειλικρινές Ευχαριστώ προς όλες και όλους – διοικήσεις και υπαλλήλους, φορείς και οργανισμούς, αλλά και φυσικά πρόσωπα, που έχουν διαχρονικά συμβάλει σε όλες τις προσπάθειες, ώστε η μαρίνα του Φοίνικα να αποτελεί κορυφαία επιλογή για ιστιοπλόους και όχι μόνο.

Ως νέα διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, ένας από τους βασικούς μας στόχους είναι η βελτίωση όλων των εγκαταστάσεων που έχει στην ευθύνη του το Λιμενικό Ταμείο, καθώς με αυτό τον τρόπο συμβάλλουμε και στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας , αλλά και γενικότερα στην ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων, των επισκεπτών και των επενδυτών του τόπου μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να χαιρετήσω τις προσπάθειες που καταβάλει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑ.Σ.ΙΔ.Ι., με επικεφαλής το δραστήριο πρόεδρο του, κ. Φίλιππο Βιντζηλαίο, προκειμένου τα Λιμενικά Ταμεία της πατρίδας μας, να ενεργοποιηθούν τόσο ως προς το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν αλλά και ως προς τη σημασία της δυναμικής, μεταξύ τους διασύνδεσης.

Εύχομαι σε όλες και όλους σας, Καλή Χρονιά με υγεία και κάθε καλό και στους λάτρεις των θαλασσών, καλά ταξίδια με ευνοϊκούς ανέμους. Θα είναι χαρά μας, να σας καλωσορίσουμε στο νησί μας για να γνωρίσετε και να χαρείτε τις φυσικές του ομορφιές και να απολαύσετε τη συριανή φιλοξενία των κατοίκων αλλά και των επαγγελματιών του νησιού μας.”

Ο Σκοπός της ψηφοφορίας επιλογής λιμένων από το ΠΑ.Σ.ΙΔ.Ι., είναι να συμμετέχουν ενεργά ως Σωματείο, εκφράζοντας άποψη ως χρήστες και κυβερνήτες σε ότι αφορά στις εντυπώσεις που αφήνει ένας προορισμός ως προς την οργάνωση και την ποιοτική αναβάθμιση του συνόλου των υπηρεσιών που προσφέρει.

Το σκεπτικό του ΠΑ.Σ.ΙΔ.Ι. είναι να αναδειχθούν τα Ελληνικά κρατικά λιμάνια, οι καλύτεροι προορισμοί και οι δυνατότητες που μπορούν να αποκτήσουν αυτά τα λιμάνια, ώστε να αποδειχθεί ότι έχουν τη δυνατότητα να προσελκύουν ποιοτικό τουρισμό, παρόλο που η διαχείρισή τους γίνεται από κρατικά ή δημόσια λιμενικά ταμεία και πως μπορούν επίσης να παρουσιάσουν κερδοφορία προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Επίσης, η ψηφοφορία του ΠΑ.Σ.ΙΔ.Ι. προωθεί: α) Tον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των φορέων διαχείρισης λιμένων. β) Την ενημέρωση και την αύξηση του γενικότερου ενδιαφέροντος για αναπτυσσόμενους ποιοτικούς προορισμούς. γ) Βοηθάει τους φορείς στην ανάγνωση της ποιοτικής σύγκρισης μεταξύ προορισμών δ) Ο θαλάσσιος τουρισμός με τα ιστιοφόρα γίνεται από επαγγελματικά, ιδιωτικά η ακόμα και αγωνιστικά ιστιοφόρα σκάφη σε όλη την Ελλάδα ( Aegean 600), έχοντας πολύ μεγάλη προσβασιμότητα ακόμα και σε πολύ μακρινούς προορισμούς με μεγάλο χρόνο τουριστικής παραμονής στους προορισμούς, λόγω της φύσης της ιστιοπλοΐας ε) Η ψηφοφορία επιβεβαιώνει επίσης τους σκοπούς του ΠΑ.Σ.ΙΔ.Ι. για αύξηση της επισκεψιμότητας σε μακρινούς προορισμούς με οικολογικό τρόπο, δηλαδή ιστιοπλοΐα και ενίσχυση των τοπικών οικονομιών με παράλληλη αύξηση της οικολογικής δράσης, με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για τον θαλάσσιο τουρισμό και στ) Δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του ΠΑ.Σ.ΙΔ.Ι. να αποτυπώνουν μέσω της ψηφοφορίας, έλεγχο της παρεχόμενης ποιότητας υπηρεσιών αλλά και ύπαρξης και λειτουργίας των υποδομών που αυτά προσφέρουν, με τρόπο αξιόπιστο και εποικοδομητικό.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων και παρέλαβαν τα βραβεία λιμένων, ο Δήμαρχος Σκύρου κ. Κυριάκος Αντωνόπουλος και ο κ. Καλαμακίδης Στράτος, εκπρόσωπος Οργανισμού Λιμένων Νήσου Εύβοιας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ