Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΒεβαιώσεις περάτωσης ενεργειών για τα ΣΒΑΚ των Δήμων Βάρης – Βούλας -...

Βεβαιώσεις περάτωσης ενεργειών για τα ΣΒΑΚ των Δήμων Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Σητείας

Προχωρά η διαδικασία χαρακτηρισμού των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας των Δήμων Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Σητείας, μετά την υπογραφή των σχετικών Βεβαιώσεων Περάτωσης Ενεργειών, από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Γκόλια. 

Η Βεβαίωση Περάτωσης αποτελεί σημαντικό βήμα στη διαδικασία χαρακτηρισμού των ΣΒΑΚ, καθώς σηματοδοτεί την περάτωση των ενεργειών προετοιμασίας και των σταδίων της φάσης ανάπτυξης των Σχεδίων, που έχουν υποβάλλει οι Δήμοι.     

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον ν. 4784/2021, υπόχρεοι για την κατάρτιση ΣΒΑΚ είναι οι Δήμοι με μόνιμο πληθυσμό άνω των 30.000 κατοίκων, καθώς και οι Δήμοι που εμπίπτουν στην περιοχή ευθύνης του ΟΑΣΑ και του ΟΣΕΘ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα. Την υποχρέωση να καταρτίσουν ΣΒΑΚ έχουν, επίσης, όλες οι Περιφέρειες της χώρας.

Με αφορμή την πρόοδο των Σχεδίων για τους Δήμους Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Σητείας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Γκόλιας δήλωσε «Ο σχεδιασμός των αστικών παρεμβάσεων στους Δήμους και τις Περιφέρειες όλης της χώρας διαμορφώνεται σήμερα με βάση τον νόμο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Υπάρχει, πλέον, ένα  ενιαίο πρότυπο που προϋποθέτει τη μελέτη των έργων σε σχέση με τα τοπογραφικά δεδομένα κάθε πόλης και τη μέριμνα για παρεμβάσεις που προάγουν τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, με σκοπό οι πόλεις μας να γίνουν φιλικότερες προς τους πολίτες και το περιβάλλον». 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ