Ο πρόεδρος Παύλος Ραβάνης, ως Πρόεδρος του Β.Ε.Α. και Β΄ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, συμμετείχε στην Ετήσια Γεν. Συνέλευση του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, παρουσία του Προέδρου της κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Αναστασιάδη.
Το πρόγραμμα της ελληνικής αντιπροσωπείας, υπό τον πρόεδρο της ΚΕΕΕ κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, περιλάμβανε σημαντικές συναντήσεις, με την ηγεσία του ΚΕΒΕ, παρουσία της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου κ. Νατάσας Πηλείδου, του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Κυριάκου Κόκκινου και του Υφυπουργού Ναυτιλίας, κ. Βασίλη Δημητριάδη.
Ο πρόεδρος Π. Ραβάνης, συναντήθηκε κατ΄ ιδίαν με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β΄ στον οποίον μετέφερε τις θερμές ευχές και την σταθερή θέση της ελληνικής επιμελητηριακής κοινότητας, για συμπαράσταση και συνεργασία, προς όφελος των οικονομιών και των δύο χωρών.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε περιήγηση στη Δερύνεια, όπου αποτάθηκε φόρος τιμής στα θύματα του Αττίλα, στα Φυλακισμένα Μνήματα στην Λευκωσία, τιμώντας την μνήμη πεσόντων της Αγγλικής κατοχής, ενώ επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ. Έμφαση δόθηκε στο πρόβλημα της ακατοίκητης Αμμοχώστου, με τις δυο πλευρές (Ελλάδα-Κύπρο) να συμφωνούν ότι αρμόδια για δράση, είναι η Ευρώπη για επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους.
Οι συναντήσεις της επιμελητηριακής αντιπροσωπείας, επικεντρώθηκαν σε τομείς που υπάρχουν ευκαιρίες συνεργασίας, όπως: ο τουρισμός, το ηλεκτρονικό εμπόριο, η πρωτογενής παραγωγή, η υψηλή τεχνολογία κ.ά., αλλά και στις δυνατότητες που προσφέρονται μέσω του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης.
Οι δυο αντιπροσωπείες, συμφώνησαν να διοργανωθούν σύντομα, δύο επιχειρηματικά φόρουμ – ένα στην Αθήνα και ένα στη Λευκωσία- με τη συμμετοχή ελληνικών και κυπριακών επιχειρήσεων, ενώ συζητήθηκε η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δυο πλευρών, με την δημιουργία διμερούς Ελληνο-Κυπριακού Επιμελητηρίου.
Επιπλέον, αποφασίστηκε να ξεκινήσει μια στοχευμένη συνεργασία, ώστε αφενός οι ελληνικές επιχειρήσεις να διεισδύσουν προς τη Μέση Ανατολή, μέσω της κυπριακής αγοράς, αφετέρου δε, οι κυπριακές επιχειρήσεις να επεκταθούν προς τα Βαλκάνια, μέσω συνεργασίας με τις ελληνικές.