Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΑ. Φράγκου: Το 2023 η ναυτιλία συνέχισε να βιώνει διαταραχές- Κέρδη 433,6...

Α. Φράγκου: Το 2023 η ναυτιλία συνέχισε να βιώνει διαταραχές- Κέρδη 433,6 εκατ. δολάρια για την Navios Partners

Έσοδα ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και καθαρά κέρδη 433,6 εκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε για το 2023 η Navios Partners, συμφερόντων Αγγελικής Φράγκου.

Για το δ’ τρίμηνο, ανέφερε έσοδα 327,3 εκατ. δολάρια και καθαρά κέρδη 132,4 εκατ. δολάρια. Τα κέρδη ανά κοινή μετοχή ήταν 14,08 δολάρια για το σύνολο του έτους και 4,30 δολάρια για το τρίμηνο.

«Είμαι ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα για το σύνολο του έτους και το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Το 2023, ο κόσμος συνέχισε να βιώνει διαταραχές στις συνήθεις εμπορικές διαδρομές. Οι περιφερειακές συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή δημιούργησαν αναποτελεσματικότητα, ενώ η κυκλοφορία στη διώρυγα του Σουέζ συρρικνώθηκε πρόσφατα πάνω από 50%. Επιπλέον, οι περισσότερες από τις 10  μεγαλύτερες οικονομίες αναπτύσσονται, με την Κίνα να αξιοποιεί την εξαγωγική της δύναμη», ανέφερε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Partners, Αγγελική Φράγκου.

«Αυτό το εύρωστο περιβάλλον μπορεί να αλλάξει γρήγορα εάν διαφανεί η αναποτελεσματικότητα που οφείλεται σε συγκρούσεις ή/και οι οικονομίες υποστούν κάποια αδυναμία. Ως συνήθως, συνεχίζουμε να εστιάζουμε σε πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε, όπως η μείωση της μόχλευσης, ο εκσυγχρονισμός του ενεργειακά αποδοτικού στόλου μας και η μακροχρόνια χρονοναύλωση, όπου υπάρχει», πρόσθεσε.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ