Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΑ. Φράγκου: Ρευστή η κατάσταση στην αγορά του ξηρού φορτίου- Αύξηση εσόδων

Α. Φράγκου: Ρευστή η κατάσταση στην αγορά του ξηρού φορτίου- Αύξηση εσόδων

Αύξηση εσόδων κατέγραψε για το πρώτο τρίμηνο του έτους η Navios Maritime Holdings, συμφερόντων Αγγελικής Φράγκου, με την επικεφαλής της εταιρείας να δηλώνει ικανοποιημένη.

Ειδικότερα τα έσοδα της ναυτιλιακής ανήλθαν στα 127,8 εκατ. δολάρια έναντι 117 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Παράλληλα, τα προσαρμοσμένα EBITDA ανήλθαν στα 73,8 εκατ. δολάρια, έναντι των περσινών 49,2 εκατ. δολαρίων.

«Είμαι ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2022. Η αγορά ξηρού χύδην φορτίου είναι υγιής, όπως αποδεικνύεται από τις τιμές των ναύλων μας για το πρώτο τρίμηνο του 2022, οι οποίες είναι πάνω από 50% υψηλότερες σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2021. Υπάρχουν, ωστόσο, σημαντικές γεωπολιτικές αντιξοότητες, συμπεριλαμβανομένων τους πολέμου στην Ουκρανία, της πολιτικής της Κίνας για μηδενικό Covid και τα αυξανόμενα επιτόκια αλλά και ο πληθωρισμός. Μέχρι στιγμής, αυτά τα γεγονότα έχουν επηρεάσει θετικά το εμπόριο δημιουργώντας νέους εμπορικούς δρόμους με μεγαλύτερα τονο μίλια. Η κατάσταση παραμένει ρευστή και παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις», ανέφερε, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα η Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Navios Maritime Holdings, Αγγελική Φράγκου.

Ο στόλος της Navios αποτελείται από 36 πλοία, συμπεριλαμβανομένων 4 Ultra Handymaxes, 19 Panamaxes, 12 Capesizes, 1 Handysize, συνολικής χωρητικότητας 3.9 εκατομμυρίων dwt και με μέσο όρο ηλικίας τα 9.1 έτη.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ