Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΑγγ. Φράγκου: Ισχυρή κερδοφορία, επενδύσεις 1 δισ. δολ. και super deal

Αγγ. Φράγκου: Ισχυρή κερδοφορία, επενδύσεις 1 δισ. δολ. και super deal

Κέρδη ύψους 516,2 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε για το 2021 η Navios Maritime Partners LP, συμφερόντων Αγγελικής Φράγκου. Παράλληλα, η ναυτιλιακή γνωστοποίησε έσοδα 713,2 εκατ. δολάρια και EBITDA στα 426,5 εκατ. δολάρια.

Αναφορικά με το τέταρτο τρίμηνο του 2021, η εταιρεία κατέγραψε κέρδη 117,5 εκατ. δολάρια, έσοδα 268,1 εκατ. δολάρια και EBITDA 117,5 εκατ. δολάρια.

Επιπλέον, η εισηγμένη ανακοίνωσε συμφωνία πώληση των πλοίων “Navios Utmost” και “Navios Unite”, έναντι 220 εκατ. δολαρίων. Τα δύο πλοία είναι χωρητικότητας 8,204 teu (έκαστο) και με έτος κατασκευής το 2006. Η πώληση θα ολοκληρωθεί εντός δευτέρου εξαμήνου του τρέχοντος έτους.

Παράλληλα, η ναυτιλιακή ήλθε σε συμφωνίες για τη χρονοναύλωση 11 containerships της, διαφορών μεγεθών με χρονικό ορίζοντα μεταξύ 36-64 μηνών. Τα έσοδα από τις συμφωνηθείσες ναυλώσεις εκτιμάται να διαμορφωθούν στα $670 εκατ.

Αξιοσημείωτο είναι πως η Navios έχει επενδύσει περίπου 1 δισ. δολάρια για την ναυπήγηση 18 νεότευκτων πλοίων που θα παραλάβει μέχρι το 2024.

«Το 2021 ξανασχεδιάσαμε τη δημόσια ναυτιλιακή εταιρεία. Σήμερα, η Navios Partners είναι μία από τις κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες εισηγμένες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, διαφοροποιημένη σε 15 τύπους πλοίων σε τρία τμήματα, εξυπηρετώντας περισσότερες από 10 τελικές αγορές. Κάθε τμήμα λειτουργεί ανεξάρτητα για να μετριάσει τη μεταβλητότητα των άλλων», ανέφερε, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Partners LP, Αγγελική Φράγκου.

«Αν και δεν περιμένουμε ότι αυτό θα λειτουργήσει τέλεια, πιστεύουμε ότι η ποικιλομορφία θα μειώσει επαρκώς την μεταβλητότητα και θα δημιουργήσει ευελιξία στη διαδικασία λήψης αποφάσεων τόσο στη λειτουργία όσο και στην οικονομική πολιτική μας, καθώς ναυλώνουμε, αγοράζουμε και πουλάμε πλοία και χρηματοδοτούμε τις δραστηριότητές μας», πρόσθεσε.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ