Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΑ. Διαμαντοπούλου: Στις επόμενες εκλογές η Αχαΐα θα είναι πράσινη ξανά

Α. Διαμαντοπούλου: Στις επόμενες εκλογές η Αχαΐα θα είναι πράσινη ξανά

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι πολίτες της Πάτρας στην υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου. Στο “κάστρο” της Δημοκρατικής Παράταξης εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν χθες στο κάλεσμα της Άννας Διαμαντοπούλου. Ανάμεσα τους κορυφαία στελέχη του Κινήματος, πρώην βουλευτές, πρώην και νυν Δήμαρχοι, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι της Πανεπιστημιακής κοινότητας και των παραγωγικών φορέων της Αχαΐας.

Ενόσω ο χρόνος για τις κάλπες του Οκτωβρίου μετράει αντίστροφα η Άννα Διαμαντοπούλου έστειλε μήνυμα για μαζική συμμετοχή υπογραμμίζοντας σε όλους τους τόνους ότι “αυτό το κύμα που δημιουργείται σιγά σιγά μας δείχνει ότι σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για τον επόμενο Πρωθυπουργό”, τόνισε δε την ανάγκη να υποστηρίζουν όλοι με θετικό τρόπο τον ή την υποψήφια που επιλέγουν και να μην επιδίδονται σε κατηγορίες που διασπούν την ενότητα στην βάση. Επεσήμανε πως στις επόμενες εθνικές εκλογές, η Αχαΐα θα είναι πράσινη ξανά.

Με όραμα, σχέδιο αλλά κυρίως με ρεαλιστικές προτάσεις, η Άννα Διαμαντοπούλου μίλησε για το πως μπορεί να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ, “μεγάλο και κυβερνών”! Δίνοντας το πολιτικό της στίγμα για την επόμενη μέρα, αναφέρθηκε στις προγραμματικές κατευθύνσεις για μια Ελλάδα που θέλει να είναι μπροστά από τις εξελίξεις, μια Ελλάδα που μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη ενίσχυσης της κοινωνικής πολιτικής και στις μεγάλες αδυναμίες του Κράτους για την έλλειψη ουσιαστικής αρωγής σε ευάλωτους συμπολίτες μας ” Η χώρα δεν έχει καμία πολιτική για την μακροχρόνια φροντίδα. Δεν έχει καμία αποτελεσματική πολιτική για τα άτομα με βαριά αναπηρία. Οι οικογένειες είναι αβοήθητες”. Μάλιστα για να δείξει ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες σε μια κοινωνική πολιτική αλλά και για να ευαισθητοποιήσει ακόμη περισσότερο τους πολίτες ώστε να δουν με μια άλλη οπτική τις καθημερινές δυσκολίες της “διπλανής πόρτας”, αναφέρθηκε στο δικό της βίωμα “Πολύ μεγάλη μερίδα αντιμετωπίζει την νόσο Αλτσχάιμερ, εγώ το αντιμετωπίζω με την μητέρα μου και το λέω δημόσια για να υπάρξει ακόμη πιο πολύ ευαισθητοποίηση. Αυτές πρέπει να είναι προτεραιότητες για μια κυβέρνηση που είναι κοντά στην κοινωνία”.

Έδωσε έμφαση στις ανάγκες των νέων αλλά και στο πώς η πολιτική θα καταφέρει να τους κεντρίσει το ενδιαφέρον” Οι νέοι άνθρωποι δεν ακούν με συμπάθεια τις αερολογίες και τις υπερβολές. Η πολιτική πρέπει κάθε μέρα να λύνει κι από κάποια προβλήματα, κάτι που δεν κάνει η κυβέρνηση. Η σοσιαλδημοκρατία λέει ισχυρό κράτος, όχι μεγάλο κράτος. Λέει Κοινωνικό κράτος που αναδιανέμει δίκαια τον πλούτο που παράγεται”. Και πρόσθεσε στο ίδιο ύφος “να μιλήσουμε επιτέλους για τα νέα παιδιά, για το μέλλον. Σε αυτούς πρέπει να απευθυνθούμε, να τους εξηγήσουμε τι θα κάνουμε για αυτούς, αλλά να έχουμε και πρόγραμμα για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τα λεγόμενα μας. Έτσι θα τους πείσουμε να συμμετέχουν και να εμπιστευτούν και πάλι την πολιτική και τους θεσμούς. Ο πολιτικός διάλογος δεν μπορεί να γίνεται με συνθήματα, είναι μια ξεπερασμένη αντίληψη που δεν συγκινεί πια κανέναν”.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ