Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΑυστραλία: Αύξηση εμβολιασμών, μικρή υποχώρηση των κρουσμάτων

Αυστραλία: Αύξηση εμβολιασμών, μικρή υποχώρηση των κρουσμάτων

Τα κρούσματα του νέου κορονοϊού μειώθηκαν μεν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στο Σίδνεϊ, αλλά παρέμειναν κοντά στο ιστορικό τους υψηλό, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας, καθώς το τρέχον κύμα της πανδημίας πυροδότησε αύξηση των εμβολιασμών για την COVID-19, ειδικά σε συνοικίες και προάστια στο δυτικό τμήμα της μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας, που δοκιμάζεται περισσότερο.

Αξιωματούχοι υπόσχονται στους κατοίκους του Σίδνεϊ –το οποίο αποτελεί το επίκεντρο της χειρότερης έξαρσης της πανδημίας ως σήμερα– περισσότερες ελευθερίες όταν το επίπεδο του εμβολιασμού φθάσει το 70% και κατόπιν το 80%, καθώς το lockdown, το οποίο βρίσκεται στην 11η εβδομάδα του, δεν έχει επιτρέψει να ελεγχθεί το ξέσπασμα, το οποίο αποδίδεται στην πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα του νέου κορονοϊού.

«Μη μείνετε πίσω όταν αρχίσουμε να ανοίγουμε. Όταν ανοίξουμε, αφού το 70% λάβει δυο δόσεις εμβολίου, θα ανοίξουμε μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί», είπε η πολιτειακή πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, η Γκλάντις Μπερετζίκλιαν, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ