Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΑυστρία: Αίρει την αναστολή της παροχής βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους

Αυστρία: Αίρει την αναστολή της παροχής βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους

Την άρση αναστολής για παροχή βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους, την οποία είχε ανακοινώσει δύο ημέρες μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η Αυστρία.

Μετά την ανακοίνωση της Αυστρίας στις 9 Οκτωβρίου ότι αναστέλλει τη βοήθεια εν αναμονή της ολοκλήρωσης της έκθεσης, η γειτονική της Γερμανία ανακοίνωσε και εκείνη ότι θα επανεξετάσει τη βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους.

Η ΕΕ διέταξε επίσης τη δική της επανεξέταση και τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι δεν έχει ενδείξεις για χρήματα που πηγαίνουν στη Χαμάς και ότι θα συνεχιστεί η βοήθεια.

“Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυστριακά αναπτυξιακά έργα που χρηματοδοτούνται από την αυστριακή Υπηρεσία Ανάπτυξης (ADA) χρησιμοποιήθηκαν εσφαλμένα για να χρηματοδοτήσουν ή να προωθήσουν την τρομοκρατία ή για την εξάπλωση αντισημιτικού περιεχομένου”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών.

Εννέα έργα που χρηματοδοτούνται από την Αυστρία επανεξετάστηκαν και η συνολική τους αξία είναι 17,5 εκατομμύρια ευρώ, προσθέτει η ανακοίνωση.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ