Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΑς δώσουν τουλάχιστον λεφτά...

Ας δώσουν τουλάχιστον λεφτά…

Σε μια άλλη μεγάλη κρίση στη γειτονιά μας, η Ευρώπη απεδείχθη κατώτερη των περιστάσεων. Πέρασε κάτω από τον πήχη. Για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε ότι δεν μπορεί στα μεγάλα να λειτουργεί, όπως την οραματίστηκαν οι ιδρυτές της. Και αντί για Ενωση, επέλεξε την τακτική του να κάνει ο καθένας το δικό του.

Αποκορύφωμα όλων, η εικόνα ενός Μακρόν, να συνομιλεί την ώρα που γινόταν η σύνοδος των ευρωπαίων ηγετών, πίσω από την πλάτη των συναδέλφων του με τον Πούτιν!

Ασχετα με το τι είπε μαζί του, άσχετα εάν του το ζήτησε ο Ουκρανός (υπό προσθεσμία) ηγέτης, ο Γάλλος Πρόεδρος εμφανίστηκε να θέλει να δείξει ότι είναι…υψηλότερος των συναδέλφων του, και να καρπωθεί μια επικοινωνία γοήτρου, εν όψει και των εκλογών που έχει στην πατρίδα του.

Εγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του, την ΕΕ, και έπαιξε μόνος του. Το ίδιο κάνουν και οι Γερμανοί ανεξαρτήτως ηγεσίας. Επαιζαν και παίζουν τα δικά τους παιχνίδια και με τον Ερντογάν και με τον Πούτιν. Μπλόκαραν τις κυρώσεις που θα πονούσαν τον Ρώσο ηγέτη, για να διασφαλίσουν τα δικά τους μικρο-συμφέροντα.

Δεν είναι τυχαίο και ας μην το θυμίζει κανείς ότι ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Σρέντερ, είναι υπάλληλος του Πούτιν και της εταιρείας του για το φυσικό αέριο.

Τόσο απλά για να μην κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου.

Και αφού λοιπόν η Ενωση, δεν θέλει να κάνει τίποτε σοβαρό ώστε να γίνει πραγματική Ενωση και τρίτος μεγάλος παίκτης, ας δώσει λεφτά.

Πρώτον για να κλείσει στόματα. Και δεύτερον για να ενισχύσει τους λαούς, που πληρώνουν και με το παραπάνω την ενεργειακή κρίση, για την οποία και η ΕΕ ευθύνεται.

Η πρόταση του κ. Μητσοτάκη που μπήκε και στο κείμενο συμπερασμάτων, πρέπει να τρέξει και να υλοποιηθεί από την Κομισιόν, χθες.

Να στηριχθούν οι χώρες που έπεσαν στην παγίδα του….φτηνού φυσικού αερίου και στήριξαν την πράσινη ενέργεια, ώστε να πάψουν να πληρώνουν τον μαύρο χρυσό (σε κάθε του μορφή) χρυσάφι.

Να μπει ένας φραγμός στο τσουνάμι των ανατιμήσεων. Αφού δεν έκαναν τίποτε άλλο, ας κάνουν αυτό που ξέρουν. Ας δώσουν λεφτά. Οχι με ληστρικά επιτόκια και όχι με νέα Μνημόνια. Το επισημαίνω για να μην ξεχνιόμαστε, ώρες που είναι.

Και όταν μετά καταλάβουν τι έγινε στην Ουκρανία, τι κάνει η Τουρκία, ας ξυπνήσουν τον κοιμώμενο γίγαντα, πριν πέσει σε κώμα…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ