Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΑρ. Πίττας (Eurodry): Συνεχίζουμε να είμαστε προσεκτικά αισιόδοξοι για τον τομέα του...

Αρ. Πίττας (Eurodry): Συνεχίζουμε να είμαστε προσεκτικά αισιόδοξοι για τον τομέα του ξηρού φορτίου

Συνολικά καθαρά έσοδα 14,4 εκατ. δολάρια ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του έτους η EuroDry Ltd., συμφερόντων Αριστείδη Πίττα.

«Κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού του πρώτου τριμήνου του 2024 και μέχρι τα μέσα Μαΐου 2024, τα κέρδη ξηρού φορτίου για τα Ultramaxes & Kamsarmaxes έχουν κατά μέσο όρο διατηρήσει τα επίπεδα των τριών προηγούμενων μήνες με τιμές ναύλωσης ταξιδιού γύρω στα 16.000 δολάρια/ημέρα και τιμές χρονοναύλωσης μερικές χιλιάδες δολάρια ανά ημέρα υψηλότερα», ανέφερε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της EuroDry, Αριστείδης Πίττας.

«Κοιτάζοντας μπροστά, συνεχίζουμε να είμαστε προσεκτικά αισιόδοξοι για τον τομέα του ξηρού φορτίου με το συνεχιζόμενο χαμηλό βιβλίο παραγγελιών ως ποσοστό του στόλου και τις επιπτώσεις από τη ρύθμιση για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα να στηρίζουν την αισιοδοξία μας. Οι οικονομικές εξελίξεις στην Κίνα και η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη μαζί με τον στόχο της μείωσης χρήσης άνθρακα παρέχουν τις προκλήσεις που πρέπει να ξεπεράσει ο κλάδος. Φυσικά, άλλες γεωπολιτικές εξελίξεις, όπως οι επιθέσεις των Χούθι στη ναυτιλία, έχουν θετική βραχυπρόθεσμη επίδραση αναγκάζοντας τα πλοία να διανύουν μεγαλύτερες αποστάσεις», πρόσθεσε.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ