Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΑργία και σήμερα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα- Σε ποια σχολεία δεν...

Αργία και σήμερα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα- Σε ποια σχολεία δεν θα γίνει τηλεκπαίδευση

Την παράταση της αργίας (και) για σήμερα σε Αττική, Εύβοια, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Ως εκ τούτου, καμία βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση – δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας δεν θα λειτουργήσουν ούτε σήμερα στις αναφερθείσες περιοχές, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων. 

Πιο συγκεκριμένα, οι εν λόγω περιοχές κηρύσσονται σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και της ανάγκης λήψης σχετικών έκτακτων μέτρων. 

Επίσης αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.

Στις παραπάνω περιοχές κλειστά θα είναι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και τα τραπεζικά καταστήματα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της ισχυρής χιονόπτωσης όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Εξαιρούνται από τον παραπάνω κανόνα τα σούπερ-μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων  για τα οποία θα ισχύει ωράριο από τις 10:00 έως και τις 18:00. Επίσης ανοικτά θα είναι τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία σύμφωνα με το κανονικό τους ωράριο και τον προγραμματισμό των εφημεριών τους.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ