Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΑπαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην Αττική-Εντατικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ

Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην Αττική-Εντατικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ

Από χθες η ΕΛΑΣ έχει ανακοινώσει μία σειρά μέτρων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων, λόγω της κακοκαιρίας που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά και του δεύτερου κύματος που αναμένεται σήμερα. 

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του διευθυντή Τροχαίας Αττικής από τις 10.00 το βράδυ σήμερα τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Αττικής.

Από το πρωί συνεργεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής διενεργούν ελέγχους σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα βόρεια τμήματα του νομού, ώστε να διαπιστωθεί αν οι οδηγοί έχουν εφοδιασθεί με τα απαραίτητα αντιολισθητικά μέσα, παρέχοντας παράλληλα τις απαραίτητες οδηγίες και συμβουλές. Επίσης, ανάλογη οδηγία για ελέγχους έχει δοθεί και στις περιφερειακές διευθύνσεις, ώστε όσοι κινούνται προς την Αττική, να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικά μέσα.

Τέλος, η ΕΛΑΣ προτρέπει τους πολίτες να ενημερώνονται τακτικά για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τους και τις ισχύουσες κάθε φορά αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας ή Τροχαίας, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εφόσον χρειαστεί να μετακινηθούν και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών ή άλλων συναρμόδιων Αρχών.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ