Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑπίστευτη Σβιότεκ, κατέκτησε το δεύτερο Roland Garros

Απίστευτη Σβιότεκ, κατέκτησε το δεύτερο Roland Garros

Η ασυγκράτητη Ίγκα Σβιότεκ, No 1 στον κόσμο, είναι η μεγάλη νικήτρια του απλού γυναικών στο Ρολάν Γκαρός για εφέτος, καθώς επιβλήθηκε 2-0 σετ (6-1,6-3) της αμερικανίδας Κόκο Γκοφ, Νο 23.

Η τενίστρια από την Πολωνία κυριάρχησε και στα δύο σετ και κατέκτησε παράλληλα και το χρηματικό έπαθλο των 2.2 εκατομμυρίων ευρώ. Η Σβιότεκ έβαλε σήμερα στη συλλογή της το δεύτερο Grand Slam, με τη νέα νίκη στο Ρολάν Γκαρός, μετά το 2020 και έγινε μόλις η τέταρτη γυναίκα από το 1968 που κατακτά περισσότερες από μια φορές το Γαλλικό Όπεν σε ηλικία 21 ετών.

Η πίεση που άσκησε η πολωνή στη Γκοφ ήταν μεγάλη και με μόλις ένα χαμένο game κατέκτησε με άνεση το πρώτο σετ.

Η αμερικανίδα προσπάθησε να μπει δυνατά στο δεύτερο σετ, ξεκινώντας με break. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της και για πρώτη φορά στον αγώνα κέρδισε δύο σερί game. Ωστόσο, η Σβιότεκ ήταν ασταμάτητη και επέστρεψε, κατακτώντας πέντε συνεχόμενα game. Έχασε ένα ακόμη, όμως κράτησε το σερβίς της και στέφθηκε πρωταθλήτρια. Είναι μάλιστα στο δρόμο για να σπάσει τρομερό ρεκόρ, αφού έπιασε τη Βένους Γουίλιαμς στην κορυφή της λίστας με τις περισσότερες σερί νίκες με 35.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ