Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΑνατροπή: Πώς αλλάζει τα δεδομένα της Super League η απόφαση του CAS

Ανατροπή: Πώς αλλάζει τα δεδομένα της Super League η απόφαση του CAS

Ήταν αναμενόμενη, για εκείνους που παρακολουθούσαν τις εξελίξεις, και τελικά η ανατροπή του σκηνικού, στη μάχη των πλέι-οφ της Super League συνέβη! Αυτή την ώρα, με την επιστροφή των 6 βαθμών στον Άρη, διαφοροποιούνται τα δεδομένα των ευρωπαϊκών εισιτηρίων, με την απόφαση του CAS.

Οι γνωρίζοντες διαβεβαίωναν πως δεν υπήρχε περίπτωση να μην επιστραφούν οι βαθμοί και ότι επρόκειτο για ζήτημα λίγων ημερών, όσο κι αν κάποιοι υποστήριζαν ότι το CAS δεν θα έμπαινε στην ουσία της υπόθεσης, διότι δεν ήταν αρμοδιότητά του. Τελικά, από τη στιγμή που μπήκε, τα έκανε όλα γρήγορα…

Αυτή η απόφαση εξασφαλίζει τη θέση της ομάδας της Θεσσαλονίκης στην εξάδα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος με τον Ολυμπιακό και τη βάζει δυνατά στη διεκδίκηση μιας θέσης στο Conference League, για την επόμενη σεζόν.

Με αυτή την εξέλιξη ο Άρης προσπέρασε τρεις βαθμούς τον Παναθηναϊκό (που διατηρεί πάντως κλειδωμένη την παρουσία του στα πλέι-οφ) και πλέον βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την τρίτη ΑΕΚ.

Επίσης αφήνει μια ακόμη θέση της εξάδας να παίζεται την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, με θεωρητικά ευνοημένο τον ΠΑΣ Γιάννινα, ακόμη κι αν δεν αλλάξει στην Επιτροπή Εφέσεων η απόφαση για το -5 των Ηπειρωτών. Διότι ο Αστέρας Τρίπολης θα πρέπει να νικήσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την εξάδα.

Ο ΟΦΗ έχει το ευκολότερο έργο, με τον Απόλλωνα στο Ηράκλειο, όμως υστερεί στο συντελεστή τερμάτων, με τον ισόβαθμό του ΠΑΣ (έχοντας +4, έναντι -1).

Έτσι, αν η ομάδα των Ιωαννίνων επικρατήσει εκτός έδρας του Βόλου, θα του αρκεί να μην κάνει διπλό ο Αστέρας επί της ΑΕΚ και να μη νικήσει ο ΟΦΗ με τουλάχιστον 6 γκολ διαφορά τον Απόλλωνα, για τα πλέι-οφ.

Η βαθμολογία μετά την απόφαση του CAS

Ολυμπιακός 65, ΠΑΟΚ 50, ΑΕΚ 43, Άρης 42, Παναθηναϊκός 39, Αστέρας Τρίπολης 35, ΠΑΣ Γιάννινα 34, ΟΦΗ 34.

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικήςΚυριακή 06 Μαρτίου 2022

ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης
Άρης-Ολυμπιακός
Ατρόμητος-Παναθηναϊκός
Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα
Ιωνικός-Παναιτωλικός
ΟΦΗ-Απόλλων Σμύρνης
Λαμία-ΠΑΟΚ

Όλοι οι αγώνες ξεκινούν στις 19.00

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ