Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΑνακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Μέχρι πότε θα γίνονται αιτήσεις

Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Μέχρι πότε θα γίνονται αιτήσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα «Αλλάζω θερμοσίφωνα» για την υποβολή αιτήσεων στο gov.gr από τους ενδιαφερόμενους.

Ειδικότερα, ανοιχτή η πλατφόρμα του προγράμματος για όλα τα ΑΦΜ, όπου οι δικαιούχοι έως και τις 20 Ιουνίου, μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα «allazothermosifona.gov.gr» και αφορά όσους και όσες επιθυμούν να αντικαταστήσουν του παλαιούς ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες με νέους σύγχρονης τεχνολογίας ηλιακούς θερμοσίφωνες.

Σημειώνεται πως μέσω του νέου προγράμματος, τα ωφελούμενα νοικοκυριά, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν επιδότηση για την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών θερμοσιφώνων με νέους, σύγχρονης τεχνολογίας, ηλιακούς θερμοσίφωνες.

Προκειμένου να είναι δυνατή η επιδότηση της αγοράς νέου ηλιακού θερμοσίφωνα, είναι υποχρεωτική η απόσυρση προς ανακύκλωση των παλαιών θερμοσιφώνων που αντικαθίστανται.

Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν αίτηση όχι μόνο για πρώτη κατοικία, αλλά και για εξοχικό ή δεύτερη κατοικία, ενώ μπορούν και οι ενοικιαστές να διεκδικήσουν το εκπτωτικό voucher. Η δαπάνη δεν επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη, αλλά τον ενοικιαστή.

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα έχει ξεκινήσει, καθώς ξεπεράστηκε και η τελευταία εκκρεμότητα με την ΚΥΑ που όρισε τον φορέα πιστοποίησης της αντικατάστασης και απόσυρσης ζεστού νερού χρήσης και καταβολής της χρηματοδότησης για την υλοποίηση δράσεων αντικατάστασης οικιακών συστημάτων παραγωγής ζεστού νερού χρήσης με ηλιοθερμικά συστήματα.

Σε πρώτη φάση,θα ωφεληθούν μόλις 120.000 νοικοκυριά. Το voucher θα είναι ύψους από 510 έως 970 ευρώ. Θα εξαιρεθούν από την επιδότηση όσοι έχουν ενταχθεί σε προγράμματα του «Εξοικονομώ». Επίσης, δεν μπορούν να κάνουν αίτηση όσοι έχουν μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας άνω των 30.000 ευρώ.

Επιδότηση ηλιακών θερμοσιφώνων

Αριθμός δικαιούχων: 120.000

Αντικατάσταση ηλεκτρικού: Με ηλιακό θερμοσίφωνα

Αφορά: 1η ή 2η κατοικία

Δικαιούχοι: Ιδιοκτήτες, ενοικιαστές, δωρεάν παραχώρηση

Επιλογή: Βάση κριτηρίων (εισόδημα, παιδιά, ΑΜΕΑ κτλ.)

Ετήσιο Εισόδημα: Έως 5.000 € ανά μέλος οικογένειας

Επιδότηση: 60% (612 € – 904 €)

Ετήσιο Εισόδημα: 5.001 – 10.000 € ανά μέλος οικογένειας

Επιδότηση: 55% (561 € – 829 €)

Ετήσιο Εισόδημα: 10.001 € ανά μέλος οικογένειας

Επιδότηση: 50% (510 € – 754 €)

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ