Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΑλ. Εξάρχου: Ο πέμπτος τραπεζικός πυλώνας θα στηρίξει την ελληνική οικονομία

Αλ. Εξάρχου: Ο πέμπτος τραπεζικός πυλώνας θα στηρίξει την ελληνική οικονομία

Στη συνεισφορά που θα μπορέσει να έχει στην ελληνική οικονομία η νέα Attica Bank στάθηκε ο Αλέξανδρος Εξάρχου, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Intrakat – ΑΚΤΩΡ και συνεργάτης της Thrivest Holdings, στο 3ο Οικονομικό Συνέδριο της «Ναυτεμπορικής» στην Αθήνα.

Ειδικότερα, ο κ. Εξάρχου ανέφερε ότι η δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα θα στηρίξει μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όσους δυσκολεύονται χρηματοδοτηθούν αλλά δεν θα δημιουργήσει νέα «κόκκινα δάνεια» επαναλαμβάνοντας τα λάθη του παρελθόντος.

Η δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα, έχει στόχο «να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε να έχει η νέα τράπεζα βιώσιμη σχέση με την ελληνική οικονομία», τόνισε ο κ. Εξάρχου, ενώ εξήρε τη σημαντική συνεισφορά της ΤτΕ και της κυβέρνησης για την πραγματοποίηση της επένδυσης στην τράπεζα, που προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον σε ξένους επενδυτές και χαρακτήρισε ως θαρραλέα κίνηση τον Ηρακλή 3.

Για τη νέα Attica Bank, ο κ. Εξάρχου είπε ότι η τράπεζα θα δώσει λύσεις στην ελληνική οικονομία, θα δώσει λύσεις σε όσους δυσκολεύονται να χρηματοδοτηθούν και θα είναι φιλική στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις «αλλά θα χρηματοδοτεί μόνο όσους μπορούν να εξυπηρετούν τα δάνεια τους» και δεν υπάρχει καμία διάθεση για δημιουργία νέων κόκκινων δανείων.

Για την ελληνική οικονομία ο κ. Εξάρχου σημείωσε πως έχει επιτευχθεί η ανάταξη της χαρακτηρίζοντας ως «τεράστιο βήμα» την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα πρέπει να συνοδευτεί με επενδύσεις, επισημαίνοντας ότι παρά την επενδυτική βαθμίδα δεν υπήρξε η αντίστοιχη ανταπόκριση από τις διεθνείς αγορές.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ