Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΑλήθεια απορεί ο Τσίπρας γιατί εξοπλιζόμαστε;

Αλήθεια απορεί ο Τσίπρας γιατί εξοπλιζόμαστε;

Μπορεί στη συζήτηση επί του προυπολογισμού να έκλεψε τις …εντυπώσεις το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για πρόωρες εκλογές, και οι κατηγορίες για την περιοβόητη πλέον έκθεση Τσιόδρα – Λύτρα για τις ΜΕΘ, αλλά το μεγάλο ατόπημα του τέως πρωθυπουργού ήταν η στάση του στο θέμα των αμυντικών δαπανών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας δεν τήρησαν την πεπατημένη και αποφάσισαν να πουν το μεγάλο τους…όχι στις αμυντικές δαπάνες, παραβιάζοντας μια διαχρονική άτυπη συμφωνία που υπήρχε μεταξύ των κομμάτων, τουλάχιστον αυτών που αποκαλούνται ως κόμματα εξουσίας.

Και δεν θα σταθώ στο ότι το «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα , ενθουσίασε για μία ακόμη φορά την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Tα όσα υποστήριξε το περασμένο Σάββατο, για «κούρσα εξοπλισμών», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρουσιάζονται έντονα στην τουρκική εφημερίδα με τίτλο: «Κατηγορίες Τσίπρα προς Μητσoτάκη: Γιατί εξοπλιζόμαστε; Θα γίνουμε μήπως υπερδύναμη».

Το δημοσίευμα αναφέρει: «Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αρχηγός του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, επέκρινε σφοδρά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις αμυντικές δαπάνες, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2022 στο κοινοβούλιο. Οι εξοπλιστικές δαπάνες, 515 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2020 εκτοξεύτηκαν στα 2,5 δισ. ευρώ φέτος, προβλέπεται να φτάσουν τα 3,3 δισ. ευρώ το 2022. Ο Τσίπρας είπε : «Γιατί αυτός ο αγώνας εξοπλισμών; Γιατί το κάνουμε;».

Θα είμαι ξεκάθαρος. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει έλληνας πολιτικός αρχηγός ή ελληνικό κόμμα δουλεύει σε βάρος της πατρίδας μας.

Ούτε βέβαια και ο Αλέξης Τσίπρας με το όχι του είναι λιγότερο πατριώτης. Απλά θεωρώ μέγιστο λάθος, το να δίνει επιχειρήματα (για μια ακόμη φορά θα σημείωνα) στην Τουρκία, στα όσα λέει και πράττει.

Και επειδή αυτό το όχι έρχεται ως συνέχεια σε αυτό της αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία, πραγματικά αναρωτιόμαστε εάν ο κ. Τσίπρας, πιστεύει ότι κακώς η Ελλάς θωρακίζεται αμυντικά απέναντι στην Τουρκία.

Διότι εάν θεωρεί ότι η χώρα μας δεν κινδυνεύει και πρέπει να ξοδεύει για…βούτυρο και όχι για κανόνια, οφείλει να βγεί να το πεί στους πολίτες.

Εαν πιστεύει ότι η πατρίδα μας την ώρα που η Τουρκία και ο Ερντογάν, για μια σειρά από λόγους, είναι έτοιμος να εξάγει την κρίση που βιώνει η χώρα του, πρέπει να μένει απαθής πάλι πρέπει να το πεί.

Φοβούμαι όμως ότι ο τέως πρωθυπουργός έχει διαλέξει λάθος πεδίο για αντιπαράθεση. Η άμυνα της χώρας δεν είναι προνομιακό πεδίο για να ασκείται αντιπολίτευση και μάλιστα…φωναχτά.

Διότι εκτός των άλλων στέλνει και το λάθος μήνυμα στους απέναντι.

Το όχι του ΣΥΡΙΖΑ στις αμυντικές δαπάνες, είναι ολέθριο λάθος, διαρρυγνύει σε μια κρίσιμη στιγμή το ενιαίο μέτωπο και καττάσει τον κ. Τσίπρα στη λάθος μεριά της ιστορίας.

Εκτός εάν έχει πάρει απόφαση να γίνει και πάλι το κόμμα του 3% που κάνει επαναστατική γυμναστική και εκεί που πρέπει και εκεί που δεν πρέπει.

Για αυτό και ξαναρωτάω τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αλήθεια πιστεύει ότι η Ελλάδα κακώς εξοπλίζεται;

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ