Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Αγγ.Μπίνης: Οδηγούμαστε σε νέα μέτρα

Αγγ.Μπίνης: Οδηγούμαστε σε νέα μέτρα

Για τους σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά μίλησε στην ΕΡΤ ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, αναφέροντας ότι «την Παρασκευή και το Σάββατο είχαμε 151.000 ελέγχους από όλους τους φορείς, 1.085 παραβάσεις, 446.000 € πρόστιμα και 17 περιπτώσεις καταστημάτων στα οποία υπεβλήθη κύρωση αναστολής λειτουργίας», καλώντας του πολίτες να μην παρανομούν.

Όπως δήλωσε ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ο συνωστισμός στα μεγάλα club και τις πίστες ήταν μεγάλος και σε ορισμένες περιπτώσεις, δυστυχώς, δεν υπήρξε έλεγχος των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

«Κάποιοι λίγοι επιχειρηματίες σπάνε την κύρωση και ξαναλειτουργούν» είπε ο κ. Μπίνης, προειδοποιώντας ότι οι συνέπειες, σε περίπτωση τρίτης υποτροπής, να είναι μεγάλες.

Μιλώντας για τα φαινόμενα πλαστοπροσωπίας που παρατηρήθηκαν στα καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης ξεκαθάρισε ότι το πρόστιμο για όσους χρησιμοποιούν πιστοποιητικά εμβολιασμού τρίτων προσώπων είναι 3.000 € και εισπράττονται από τις αρμόδιες ΔΟΥ.

Αναφορικά με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων που δεν διενεργούν σωστά τους ελέγχους, θέλοντας να έχουν μεγαλύτερη πληρότητα σχολίασε ότι «δεν καταλαβαίνουν ότι οδηγούμαστε στη λήψη νέων μέτρων και έτσι θέτουν σε κίνδυνο την εύθραυστη ισορροπία μεταξύ δημόσιας υγείας και αναθέρμανση οικονομίας με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε πολύ πιθανόν στη  νέα μέτρα. Το στοίχημα είναι να βρούμε έξω, να διασκεδάσουμε, με την τήρηση όλων των μέτρων».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ