Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΈρευνα παρήγγειλε η εισαγγελία για το θάνατο των τριών κοριτσιών της ίδιας...

Έρευνα παρήγγειλε η εισαγγελία για το θάνατο των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας

Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η εισαγγελία Πατρών, για την υπόθεση με τα τρία κορίτσια στην ίδια οικογένεια που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε μόλις τρία χρόνια  στην Πάτρα.

Η προκαταρκτική διαβιβάζεται στην Ασφάλεια Πατρών η οποία θα λάβει καταθέσεις ώστε να αποσαφηνιστούν πλήρως οι αιτίες του θανάτου των κοριτσιών. 
Σημειώνεται πως απροσδιόριστη παραμένει ακόμη η αιτία θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο Παίδων πριν από περίπου δέκα ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αθηνών, Σωτήρη Μπουζιάνη, που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή της 9χρονης, δεν κατάφερε να προσδιορίσει τον λόγο της καρδιακής ανακοπής της μικρής. Αξίζει να σημειωθεί πως η οικογένεια αποχαιρέτησε την περασμένη Πέμπτη την 9χρονη Τζωρτζίνα, ενώ είχαν χάσει το μεσαίο τους παιδί – την 3,5 ετών Μαλένα – το 2019 από ηπατική ανεπάρκεια, και το 2020 την μόλις 6 μηνών Ιρίδα από μια σπάνια νόσο φλεβοκόμβου.

«Δεν μπορώ να πιστέψω πως αυτό το παιδί έφυγε τόσο ξαφνικά. Κανείς μας δεν μπορεί να το πιστέψει. Υπήρχε απινιδωτής, στην Πάτρα το είχαν «ασφαλίσει», τι να πω, περιμένω με αγωνία να δω τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις» δήλωνε προ ημερών στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο ιατροδικαστής Αθηνών Σωτήρης Μπουζιάνης που έκανε την νεκροψία στην 9χρονη Τζωρτζίνα Δασκαλάκη.

Σύμφωνα με την έκθεσή του, είναι «απροσδιόριστος» και πιθανόν η αιτία να φανεί μέσω των εξειδικευμένων εξετάσεων στα όργανα της μικρής. Ακόμη και στην περίπτωση που η ιστολογική εξέταση βγει «καθαρή», οι επιστήμονες είναι αποφασισμένοι να ζητήσουν περαιτέρω διερεύνηση.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως αυτό που περιμένουν οι γιατροί με μεγαλύτερη αγωνία είναι το αποτέλεσμα των τοξικολογικών και όχι των ιστολογικών εξετάσεων.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ