Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΈκθεση σύγχρονοι Ιάπωνες Φωτογράφοι στο Κλειστό Π. Φαλήρου Tae Kwon Do

Έκθεση σύγχρονοι Ιάπωνες Φωτογράφοι στο Κλειστό Π. Φαλήρου Tae Kwon Do

Στα πλαίσια της διοργάνωσης της IMAGE+TECHexpo & PHOTOVISION 2024 | 5-7 Απριλίου, φιλοξενείται η καλλιτεχνική έκθεση  CONTEMPORARY JAPANESE  PHOTOGRAPHERS που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας “Πιστοποιημένες Εκδηλώσεις και Δράσεις για το 2024: Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας – Ελλάδας”.  

Η έκθεση “CONTEMPORARY JAPANESE PHOTOGRAPHERS επισφραγίζει την ανάδειξη της Ιαπωνίας ως τιμώμενης χώρας κατά τη φετεινή διοργάνωση. Η Ιαπωνία τιμάται ως κοιτίδα της βιομηχανίας του Imaging, για την συνολική προσφορά της στην εξέλιξη της φωτογραφίας και της εικόνας γενικότερα, εφόσον συγκεντρώνει το σύνολο σχεδόν των εταιριών παραγωγής φωτογραφικών μηχανών και οπτικών συστημάτων ενώ διαθέτει σημαντική επιρροή σε εγκατεστημένη βάση εργοστασίων παράπλευρων τομέων του imaging όπως εκτύπωση, γραφικές τέχνες, medicalimaging κλπ. 

Την έκθεση μπορεί να επισκεφθεί το κοινό στους χώρους του Κλειστού Π. Φαλήρου Tae Kwon Do από την Παρασκευή 5 ως την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 και αποτελεί το κεντρικό σημείο για τον εορτασμό της Ιαπωνίας ως Τιμώμενης Χώρας. Η αναφορά στους ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΙΑΠΩΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥΣ φιλοδοξεί να συστήσει στο ελληνικό κοινό την οπτική και την αισθητική σημαντικών Ιαπώνων δημιουργών και να προσφέρει αντιπροσωπευτικά φωτογραφικά έργα με ευδιάκριτα στοιχεία τεχνοτροπίας, ύφους και περιεχομένου από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. 

Στην έκθεση μετέχουν έργα των Ιαπώνων φωτογράφων: Τοmohiko Funai, Ηaseo, Τakeshi Kameyama, Kazutoshi Ono, Takahiro Toh.

Αναλυτικές πληροφορίες για την έκθεση στο www.photovision.gr

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ