Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΆ. Μάνη: Η ενεργειακή αναβάθμιση του πλούσιου κτιριακού αποθέματος της Ευρώπης και...

Ά. Μάνη: Η ενεργειακή αναβάθμιση του πλούσιου κτιριακού αποθέματος της Ευρώπης και της Ελλάδας αποτελεί κρίσιμη πρόκληση για το μέλλον μας

«Η ενεργειακή αναβάθμιση του πλούσιου κτιριακού αποθέματος της Ευρώπης και της Ελλάδας αποτελεί κρίσιμη πρόκληση για το μέλλον μας».

   Αυτό σημείωσε η υφυπουργός Ανάπτυξης ‘Αννα Μάνη, χαιρετίζοντας την ημερίδα που διοργάνωσε η ΕΒΕΤΑΜ σε συνεργασία με το cluster e-CODOMH, με τίτλο «Innovation 4.0 Renovation: Καινοτομία στην Ανακαίνιση».

   Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού έργου INPERSO, το οποίο εστιάζει στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων ιστορικής αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής σημασίας μέσω προηγμένων τεχνολογιών.

   Η υφυπουργός σημειώνει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με όσα ανέφερε στην εκδήλωση: 

   «Αποτελέσματα για την Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων Ιστορικής Σημασίας – Ευρωπαϊκό Έργο INPERSO.

   Με την αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών:

   – Αναβαθμίζονται κτίρια με ιστορική και αρχιτεκτονική αξία.

   – Προστατεύεται η πολιτιστική μας κληρονομιά.

   – Δημιουργούμε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους.

   Το ευρωπαϊκό έργο INPERSO εισάγει νέες, πρωτοποριακές λύσεις στην ανακαίνιση κτιρίων υψηλής πολιτιστικής σημασίας. Στην εκδήλωση της ΕΒΕΤΑΜ και του cluster e-CODOMH παρουσιάστηκαν καινοτομίες που ενισχύουν την ενεργειακή αποδοτικότητα και μειώνουν τα κατασκευαστικά κόστη, προσφέροντας μία νέα προσέγγιση στη βιωσιμότητα.

   Η ενεργειακή αναβάθμιση του πλούσιου κτιριακού αποθέματος της Ευρώπης και της Ελλάδας αποτελεί κρίσιμη πρόκληση για το μέλλον μας.

   Η κυβέρνηση, μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ, διαθέτει σημαντικά κονδύλια για τη στήριξη των επενδύσεων στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και τη βελτίωση της αστικής ανθεκτικότητας».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ