Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΆ. Μάνη: Αναγκαία η ενίσχυση των τεχνικών επαγγελμάτων, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της...

Ά. Μάνη: Αναγκαία η ενίσχυση των τεχνικών επαγγελμάτων, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού

Στην ανάγκη ενίσχυσης των τεχνικών επαγγελμάτων επικεντρώθηκε η συζήτηση που είχε η υφυπουργός Ανάπτυξης ‘Αννα Μάνη, κατά τη συνάντησή της με τον γραμματέα Παραγωγικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας Άκη Μπάφα και τον αναπληρωτή γραμματέα Ανδρέα Δημητρόπουλο, ενώ τέθηκαν οι βάσεις για συγκεκριμένες δράσεις και πολιτικές για την αντιμετώπιση της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού στις επιχειρήσεις.

   Αυτό επισημαίνει η υφυπουργός σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Στην ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση με τον γραμματέα Παραγωγικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας Άκη Μπάφα και τον αναπληρωτή γραμματέα Ανδρέα Δημητρόπουλο, θέσαμε τις βάσεις για συγκεκριμένες δράσεις και πολιτικές.

   Συζητήσαμε εκτενώς για τις προκλήσεις που αφορούν τις επιχειρήσεις και ειδικότερα τη βιομηχανία, όπως ενδεικτικά η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, καθώς και για την ανάγκη για κατάρτιση και επανεκπαίδευση του υπάρχοντος εργατικού δυναμικού.

   Ειδικότερα, αναφερθήκαμε και στην ανάγκη για ενίσχυση των τεχνικών επαγγελμάτων και την αντιμετώπιση της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού.

   Η συνεργασία με τη γενική γραμματεία Παραγωγικών Τομέων, ως σύνδεσμο μεταξύ της αγοράς και της κυβέρνησης, είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ανάπτυξη ενός βιώσιμου και ασφαλούς πλαισίου για τις επιχειρήσεις στη χώρα»

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ