Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΕΚΚΛΗΣΙΑΆγιον Όρος- πολιτικός γάμος ομόφυλων ζευγαριών: «είναι μεγάλο το έγκλημα»  

Άγιον Όρος- πολιτικός γάμος ομόφυλων ζευγαριών: «είναι μεγάλο το έγκλημα»  

“Η θεσμοθέτηση «γάμου» μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου είναι ανατροπή του χριστιανικού γάμου και του θεσμού της οικογένειας και έχει απορριφθεί από την σύνολη εκκλησιαστική παράδοση και αντιμετωπίζεται με την μετάνοια, η οποία είναι αλλαγή τρόπου ζωής” τονίζεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Διπλή Ιερά Σύναξη του Αγίου Όρους για το νομοσχέδιο με τίτλο : “ισότητα στον πολιτικό γάμο” που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια, χθες στις Καρυές.

Στην έκτακτη διπλή ιερά σύναξη πήραν μέρος οι σαράντα ηγούμενοι και αντιπρόσωποι των μονών του Αγίου Όρους και τοποθετήθηκαν για το θέμα, εκδηλώνοντας τη “συμπαράσταση” τους “στην αγωνία και τον αγώνα της Εκκλησίας για την προστασία του πυρήνα της ανθρώπινης ζωής”.

“Ο καθένας μας προέρχεται από μια μητέρα και ένα πατέρα” σημειώνεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται ότι το σχέδιο νόμου “ενώ θέλει να διασφαλίσει την αρχή της ισότητος μέσω της σύναψης «γάμου» σε πρόσωπα του ιδίου φύλου και ακόμη την προστασία από διακρίσεις , καταστρατηγεί θεμελιώδεις αρχές της ανθρώπινης υπάρξεως και θανατώνει την δυνατότητα της ζωής και της φυσιολογικής αναπτύξεως του παιδιού”.

“Διαλύεται όχι η ανθρώπινη οικογένεια, αλλά ολόκληρη η ανθρώπινη ύπαρξη” αναφέρεται μεταξύ άλλων και αφού υπογραμμίζεται ότι “είναι μεγάλο το έγκλημα”. 

“Αυτός ο γάμος που προωθείται σήμερα, οδηγεί στο αδιέξοδο. Ετοιμάζονται πλάσματα τραυματισμένα, ανάπηρα. Σεβαστείτε την φύση του ανθρώπου. Αυτό που γεννήθηκε από τη μήτρα της μητέρας του, ανεξάρτητα φυλής, γλώσσας και πίστεως, έχει ανάγκη να το θηλάσει η μητέρα του”, επισημαίνεται. 

Η Διπλή Ιερά Σύναξη του Αγίου Όρους ενθαρρύνει τις φωνές που προτρέπουν σε ψήφο κατά “συνείδηση ” και σημειώνει ότι η “βιασύνη” και η “επιμονή” για την ψήφιση του νομοσχεδίου “φανερώνει αδυναμία και είναι εις βάρος των ανθρώπων αυτών που υποτίθεται ότι θέλουν να προστατεύσουν”.

“Ενθαρρύνουμε και επαινούμε όσους προκρίνουν την φωνή της συνειδήσεως έναντι της τυχόν κομματικής πειθαρχίας και είμαστε συνοδοιπόροι εις τον αγώνα τους ” επισημαίνεται στην ανακοίνωση, που χαρακτηρίζει την επικείμενη νομοθετική ρύθμιση “επιχειρούμενη ύβρις” και “άρνηση της υπάρξεως του ανθρώπου” και συνεχίζει : ” Δεν θίγεται μόνο το ευαγγέλιο και η ελληνική κοινωνία. Αποδομείται το σύμπαν”.

“Σε Αυτόν θα προσκρούσουν όλοι αυτοί που θέλουν να αλλοιώσουν τη ζωή” σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση και επισημαίνεται: “Ίσως να μην αντιλαμβάνονται ότι όλη αυτή η βιασύνη και η επιμονή για την ψήφιση του νομοσχεδίου φανερώνει αδυναμία και είναι εις βάρος των ανθρώπων αυτών που υποτίθεται ότι θέλουν να προστατεύσουν. Μόνο από σεβασμό σε αυτούς τους ανθρώπους εκφράζουμε και τονίζουμε εκφράζουμε και τονίζουμε με τρόπο εμφατικό τρόπο τις αρχές της ζωής”.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ