Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Unicef: G7 και ΕΕ θα μπορούσαν να δωρίσουν 150 εκατ. δόσεις εμβολίων...

Unicef: G7 και ΕΕ θα μπορούσαν να δωρίσουν 150 εκατ. δόσεις εμβολίων στις πιο φτωχές χώρες

Οι χώρες της Ομάδας των 7 (G7) και η ΕΕ μπορούν να δωρίσουν περισσότερες από 150 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της covid-19 σε φτωχές χώρες προκειμένου να περιοριστεί η ανισότητα στην πρόσβαση εμβολίων. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η Unicef.

Ο αριθμός αυτός μπορεί να επιτευχθεί αν οι επτά πιο πλούσιες χώρες του κόσμου –οι ηγέτες των οποίων θα συναντηθούν τον Ιούνιο στην Αγγλία– και τα μέλη της ΕΕ μοιραστούν μόλις το 20% των αποθεμάτων που θα διαθέτουν τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Airfinity, που ειδικεύεται στην ανάλυση επιστημονικών δεδομένων και χρηματοδοτείται από το βρετανικό παρακλάδι της Unicef.

“Και θα μπορούσαν να το πράξουν ενώ παράλληλα τηρούν όλες τις δεσμεύσεις τους σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των δικών τους πολιτών”, υπογράμμισε η Ενριέτα Φορ γενική διευθύντρια της Unicef.

Οι ελλείψεις σε εμβόλια κατά της covid-19 επιμένουν καθώς η παραγωγή τους δεν επαρκεί και το σύστημα Covax, το οποίο δημιουργήθηκε προκειμένου να προσφερθούν εμβόλια στις πιο φτωχές χώρες, είναι πολύ μακριά από τον στόχο των δόσεων που πίστευε ότι θα μπορέσει να διανείμει.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ