Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSTEN: Θετικά αποτελέσματα, ρευστότητα για επέκταση και συνεχή μερίσματα

TEN: Θετικά αποτελέσματα, ρευστότητα για επέκταση και συνεχή μερίσματα

Ισχυρά αποτελέσματα τόσο για το εννεάμηνο, όσο και για το τρίτο τρίμηνο του έτους ανακοίνωσε η Tsakos Energy Navigation (ΤΕΝ), συμφερόντων του Ν. Τσάκου.

Ειδικότερα, η ναυτιλιακή γνωστοποίησε για το εννεάμηνο ακαθάριστα έσοδα 590 εκατ. δολάρια, 183 εκατ. δολάρια υψηλότερα από το αντίστοιχο περσινό διάστημα, αντανακλώντας την ισχύ της ναυλαγοράς των δεξαμενόπλοιων.

Ακόμα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 103 εκατ. δολάρια, ενώ το προσαρμοσμένο EBITDA διαμορφώθηκε στα 236 εκατ. δολάρια.

Αναφορικά με το τρίτο τρίμηνο, η ναυτιλιακή κατέγραψε ακαθάριστα έσοδα 224 εκατ. δολαρίων και κέρδη 51,3 εκατ. δολάρια σημειώνοντας αύξηση κατά 300%, έναντι των αντίστοιχων περσινών ζημιών 25 εκατ. δολαρίων.

«Έχοντας διανύσει με ασφάλεια τα δύσκολα νερά των τελευταίων ετών, η TEN είναι σε θέση να επωφεληθεί από τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θετικά θεμελιώδη μεγέθη στον τομέα των δεξαμενόπλοιων», σημείωσε σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της TEN, ο COO της εταιρείας, Γιώργος Σαρόγλου.

«Το μείγμα των στρατηγικών μακροπρόθεσμων επαυξητικών συναλλαγών μας εξασφαλίζει θετικά αποτελέσματα, ισχυρό ισολογισμό, ρευστότητα για επέκταση και συνεχή μερίσματα», πρόσθεσε.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ