Σάββατο, 19 Ιουνίου, 2021
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑTο χρονοδιάγραμμα για το επόμενο πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ’ οίκον"

Tο χρονοδιάγραμμα για το επόμενο πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ’ οίκον”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Tο χρονοδιάγραμμα για το επόμενο πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’ οίκον έδωσε, μιλώντας στο MEGA, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

«Η προδημοσίευση του οδηγού για το επόμενο πρόγραμμα θα γίνει εντός του Ιουνίου. Αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο καταθέτουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι. Δε θα υπάρχει το στοιχείο της ταχύτητας, θα υπάρχει μία σειρά αντικειμενικών κριτηρίων αξιολόγησης ώστε να υπάρξει μια λίστα προτεραιότητας, που θα έχει να κάνει με την παλαιότητα του κτιρίου, τα εισοδηματικά κριτήρια, τα μέλη της οικογένειας που κατοικούν εκεί, τους ενεργειακούς βαθμούς αναβάθμισης, το αν υπάρχει στην οικογένεια άτομο με αναπηρία κλπ. Τα επόμενα τρία χρόνια εκτιμούμε ότι θα επενδυθούν 3 δις ευρώ στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος στη χώρα», εξήγησε ο κ. Σκρέκας.

«Σεπτέμβριο ανεβαίνει ηλεκτρονική πλατφόρμα και θα μείνει ανοιχτή για τουλάχιστον 4 εβδομάδες, και θα έχουν το χρόνο οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις αιτήσεις τους. Θα προδημοσιεύσουμε τα κριτήρια του προγράμματος τον Ιούνιο, ώστε να μπορέσουν μέχρι το Σεπτέμβριο οι μηχανικοί να εκδώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να είναι έτοιμοι όταν ανοίξει η πλατφόρμα», συνέχισε στο ίδιο θέμα.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img