Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSStealthGas: Υπερδιπλασιασμός κερδών, πωλήσεις πλοίων και οι προοπτικές της αγοράς LPG

StealthGas: Υπερδιπλασιασμός κερδών, πωλήσεις πλοίων και οι προοπτικές της αγοράς LPG

Υπερδιπλασιασμό κερδών κατάγραψε το πρώτο τρίμηνο του 2023 η StealthGas, συμφερόντων Χάρη Βαφειά, έναντι της αντίστοιχη περιόδου του προηγούμενου έτους.

Ειδικότερα, η ναυτιλιακή γνωστοποίησε καθαρά κέρδη 16,8 εκατ. δολάρια από 7,6 εκατ. δολάρια, έσοδα 38,1 εκατ. δολάρια από 3,9 εκατ. δολάρια. Μεγάλο μέρος του κέρδους που καταγράφτηκε το α’ τρίμηνο του 2023 προήλθε από την πώληση, νωρίτερα φέτος, του Eco Evoluzione των 35.200 κ.μ. το οποίο μετονομάστηκε σε Fortune Gas, ναυπηγημένο το 2010, αξίας 40 εκατ. δολαρίων. Η εν λόγω συμφωνία αύξησε τα κέρδη της StealthGas κατά 14 εκατ. δολαρίων.

Ακόμα, πρόσφατα υπογράφηκαν συμφωνίες πώλησης για τέσσερα πλοία του στόλου, το Eco Czar, το Eco Nemesis, το Eco Texiana και το Eco Enigma. Όλα τα πλοία πωλήθηκαν με κέρδος και η πώληση θα αντικατοπτρίζεται στα αποτελέσματα του δεύτερου και του τρίτου τριμήνου ανάλογα με τον χρόνο παράδοσης των πλοίων.

«Αξιοποιούμε την ευκαιρία παραχώρησης περιουσιακών στοιχείων εν μέσω μίας ισχυρής αγοράς και θα συνεχίσουμε να διαφοροποιούμε τον στόλο με καλά χρονισμένες προσθήκες μεγαλύτερων πλοίων», ανέφερε σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα ο διευθύνων σύμβουλος της StealthGas, Χάρης Βαφείας.

«Ανανεώνουμε τις προσπάθειες διατήρησης του κόστους βάσης και θα κάνουμε χρήση της ρευστότητας για απομόχλευση σε ένα περιβάλλον αυξημένων επιτοκίων, επιστρέφοντας αξία τους μετόχους μας, μέσω προγράμματος επαναγοράς μετοχών 15 εκατ. δολαρίων. Προσδοκούμε ότι αυτά τα βήματα θα ενισχύσουν το μέλλον της εταιρείας, ενώ την ίδια ώρα παραμένουμε θετικοί για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς LPG», πρόσθεσε.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ