Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣSKY express: Το πρώτο υπερσύγχρονο “πράσινο” ATR 72-600 στους ελληνικούς αιθέρες

SKY express: Το πρώτο υπερσύγχρονο “πράσινο” ATR 72-600 στους ελληνικούς αιθέρες

Τη νέα γενιά αεροσκαφών ATR 72-600 φέρνει για πρώτη φορά στη χώρα μας η SKY express για να ενισχύσει την κάλυψη του εσωτερικού δικτύου της. Το συγκεκριμένο είδος αεροσκάφους ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις της εγχώριας αεροπλοΐας. Προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία πτήσης, ενώ την ίδια στιγμή διακρίνεται παγκοσμίως για το φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα του, την τεχνολογία και την υψηλή εξοικονόμηση καυσίμων. 

Η επιλογή του έγινε στο πλαίσιο της συστηματικής επένδυσης της SKY express στoν εμπλουτισμό του ήδη “πράσινου” στόλου (green fleet) της, που την κατατάσσει πρώτη αυτή τη στιγμή στη χώρα επί του συνόλου των αεροσκαφών της. 

Με την απόκτηση του νέου αεροπλάνου σε μια απαιτητική περίοδο για τον τουρισμό μας, η SKY express θα εξυπηρετεί με άνεση 35 περιφερειακούς προορισμούς, από την Κρήτη έως την Αλεξανδρούπολη και από την Κέρκυρα έως την Ικαρία.

Ο κ. Θεόδωρος Κροκίδας, Πρόεδρος ΔΣ SKY express δηλώνει: “Στη SKY express η δέσμευσή μας σε ένα “καθαρότερο” μέλλον για τις πτήσεις είναι διαρκής. Αποδεικνύεται με τις επενδύσεις μας σε νέα γενιά αεροσκαφών που εξοικονομούν καύσιμα και μειώνουν την επιβάρυνση στο περιβάλλον. Θα συνεχίσουμε να συνδυάζουμε την απόλαυση του ταξιδιού με μια πολιτική που δείχνει κοινωνική ευαισθησία και τιμά την εμπιστοσύνη των πελατών μας”.

Αντίστοιχα, ο κ. Stefano Bortoli,  ATR Chief Executive τόνισε: “Δεν υπάρχει καλύτερη και πιο βιώσιμη λύση που να προσφέρει ουσιαστική συνδεσιμότητα από το ATR 72-600, το σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη περιφερειακή αεροπορία. Σύμφωνα με μελέτες, μια αύξηση 10% στις περιφερειακές πτήσεις μπορεί να οδηγήσει σε αντίστοιχη ενίσχυση του τοπικού ΑΕΠ κατά 5% αποδεικνύοντας την αξία των περιφερειακών αεροπορικών μεταφορών και το θεμελιώδη ρόλο της περιφερειακής σύνδεσης. Ευχόμαστε και άλλες αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο να ακολουθήσουν το παράδειγμα της SKY express και να εμπιστευτούν τα αεροσκάφη turboprop τα οποία αποτελούν την πλέον ανταγωνιστική λύση για τη μείωση των εκπομπών στις αερομεταφορές. ”

Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ελληνική αεροπορική εταιρεία, σχεδιάζει την περαιτέρω ανάπτυξη του οικολογικού της στόλου για την ελληνική επικράτεια.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ