Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑRespect Energy SA - ΑΠΕ.: Νέα είσοδος στην αγορά από την Πολωνία...

Respect Energy SA – ΑΠΕ.: Νέα είσοδος στην αγορά από την Πολωνία – Οι στόχοι για τα PPAs

Αίτηση για τη χορήγηση άδειας προμήθειας και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 300 MW και για διάρκεια 20 ετών με δυνατότητα παράτασης έχει καταθέσει στη ΡΑΑΕΥ η πολωνική εταιρεία Respect Energy SA.

Όπως καταφαίνεται, το ενδιαφέρον για την εγχώρια αγορά παραμένει ισχυρό ειδικά στο πεδίο της “πράσινης” ενέργειας, όπου αναμένεται να υπάρξει έντονη κινητικότητα ένεκα των διμερών συμβάσεων προμήθειας σε επιχειρήσεις, των λεγόμενων πράσινων PPAs. 

Να σημειωθεί ότι, με βάση όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα της και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η εταιρεία, πρωταρχική δραστηριότητά της είναι ο τομέας των ΑΠΕ. Αν και νέα η εν λόγω εταιρεία, (λειτουργεί μόλος οκτώ χρόνια) έχει έντονη παρουσία σε 23 χώρες. Εχει περισσότερους από 15.000 πελάτες κυρίως επιχειρήσεις και προμηθεύεται αποκλειστικά ρεύμα από ΑΠΕ, από 600 προμηθευτές. Παράλληλα δραστηριοποιείται στο διεθνές trading, κυρίως στην Ευρώπη και συνολικά απασχολεί 250 άτομα προσωπικό.

Η εταιρεία έχει εμπειρία στα πράσινα PPA- τις διμερείς μακροπρόθεσμες συμφωνίες προμήθειας ρεύματος και για πολυετείς συμβάσεις, που υπογράφονται με μεγάλες εταιρείες διάρκειας και 15 ετών, όπως αναγράφει στην ιστοσελίδα της. Παράλληλα, η εταιρεία κατανέμει συγκεκριμένες πηγές ενέργειας στους πελάτες αυτούς, ενώ εγγυάται την τιμή πώλησης του ρεύματος για όλη τη διάρκεια της σύμβασης, με τη βοήθεια εργαλείων όπως η μελέτη των ατμοσφαιρικών συνθηκών, τα αποτελέσματα αναλύσεων, μεσομακροχρόνιες προβλέψεις κλπ.

Όπως σημειώνει η εταιρεία αγοράζει ενέργεια για λογαριασμό των πελατών της αποκλειστικά από προμηθευτές που λειτουργούν στον τομέα των ΑΠΕ ενώ οι υπηρεσίες της απευθύνονται όχι μόνον σε μεγάλες αλλά και σε μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις ακόμα και σε μεμονωμένους καταναλωτές.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία στοχεύει και σε επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο, προωθώντας έργα κατασκευής καθώς και εξαγορές αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ