Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣPremia Properties: Κέρδη προ φόρων €3,5 εκατ. το πρώτο τρίμηνο

Premia Properties: Κέρδη προ φόρων €3,5 εκατ. το πρώτο τρίμηνο

Ισχυρή άνοδο των εσόδων της κατέγραψε η Premia Properties για το α’ τρίμηνο του 2023, ενώ παράλληλα εμφάνισε διπλασιασμό της κερδοφορίας προ φόρων σε ενοποιημένη βάση.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για την περίοδο 1η Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου 2023, η εταιρεία γνωστοποίησε:

– Προσθήκη δύο νέων επενδυτικών ακινήτων εντός του πρώτου τριμήνου 2023. Αποκτήθηκαν ένα βιομηχανικό ακίνητο που φιλοξενεί τις εγκαταστάσεις παραγωγής του φυσικού μεταλλικού νερού ΙΟΛΗ και ένα αυτοτελές κτίριο στην Ξάνθη το οποίο θα ανακαινιστεί και θα λειτουργήσει ως φοιτητική εστία. Επιπλέον, αποκτήθηκε ένα όμορο με το Athens Heart οικόπεδο το οποίο εντάσσεται στο σχεδιασμό μετατροπής του ακινήτου σε πράσινο γραφειακό συγκρότημα.

– Αύξηση εσόδων κατά 30%, αύξηση λειτουργικής κερδοφορίας (Adjusted EBITDA) κατά 50% και διπλασιασμός κερδοφορίας προ φόρων, σε ενοποιημένη βάση, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2022.

– Συμμετοχή σε μια από τις μεγαλύτερες συναλλαγές ακινήτων των τελευταίων ετών στην Ελληνική αγορά. Τον Φεβρουάριο 2023 υπεγράφη δεσμευτική συμφωνία για την μεταβίβαση του 65% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Skyline Real Estate Single Member S.A. («Skyline») από τον όμιλο ALPHA BANK στο επενδυτικό σχήμα «P&E INVESTMENTS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ» στο οποίο η PREMIA μετέχει με ποσοστό 25% ενώ με 75% συμμετέχει ο όμιλος DIMAND.

Προοπτικές για το 2023

Αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις και αβεβαιότητες του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, η PREMIA συνεχίζει με συνέπεια το επενδυτικό της πρόγραμμα αποσκοπώντας στη βελτιστοποίηση της σύνθεσης και στη διαφοροποίηση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της καθώς και στην ενίσχυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του.

Οι στόχοι παραμένουν η προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο της PREMIA ποιοτικών ακινήτων με χαρακτηριστικά βιωσιμότητας, η επίτευξη υψηλών μισθωτικών αποδόσεων και η συνεργασία με φερέγγυους μισθωτές μέσω μακροχρόνιων συμβάσεων.Premia Α.Ε.Ε.Α.Π. Βασ. Σοφίας 59, Τ.Κ. 115 21 Αθήνα Αρ. Αδείας Ε.Κ. 4/949/5.4.2022, Αρ. Γ.Ε.ΜΗ.: 861301000, www.premia.gr

Παράλληλα, η Εταιρεία επιδιώκει την ενεργητική διαχείριση του χαρτοφυλακίου της με στόχο την διατήρηση της αξίας του αλλά και την απελευθέρωση υπεραξίας από τα υφιστάμενα ακίνητα της, προβαίνοντας σε κινήσεις όπως οι πρόσφατες συμφωνίες μίσθωσης με την Leroy Merlin στο ακίνητο της στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και την Pepco στο ακίνητο της στην Παιανία, καθώς και η επέκταση του ακινήτου logistics στον Ασπρόπυργο με μισθωτή τη Friesland.

Η PREMIA δίνει επίσης ιδιαίτερη έμφαση στην αποτελεσματική διαχείριση του παθητικού της προκειμένου να διασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου και να επιτύχει τη βέλτιστη δυνατή χρηματοδοτική δομή με ανταγωνιστικούς όρους αξιοποιώντας όλα τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Βασική προτεραιότητα της Διοίκησης είναι η συνεπής και αποτελεσματική υλοποίηση του business plan της PREMIA ώστε να συνεχιστεί η πορεία ανάπτυξης των τελευταίων 3 ετών. Παράλληλα, παρακολουθεί συστηματικά και αξιολογεί τα μακροοικονομικά και χρηματοοικονομικά δεδομένα που διαμορφώνονται ώστε, εφόσον απαιτηθεί, να προβεί στις απαραίτητες προσαρμογές.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ