Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣPerformance Shipping: Ενισχύει το στόλο της με όγδοο δεξαμενόπλοιο- Στα $43,7 εκατ. το...

Performance Shipping: Ενισχύει το στόλο της με όγδοο δεξαμενόπλοιο- Στα $43,7 εκατ. το deal

Μνημόνιο συμφωνίας για την αγορά του δεξαμενόπλοιου “M/T Fos Hamilton”, έναντι 43,75 εκατ. δολαρίων, υπέγραψε η Performance Shipping Inc. Πρόκειται για ένα δεξαμενόπλοιο LR2 Aframax, χωρητικότητας 105.408 dwt που ναυπηγήθηκε το 2013 από την Hyundai Heavy Industries Co., Ltd. – Ulsan στη Νότια Κορέα.

Το εν λόγω πλοίο είναι εξοπλισμένο με οικολογικό σύγχρονο κινητήρα, επιτυγχάνοντας υψηλότερη ενεργειακή απόδοση και βελτιωμένες εκπομπές ρύπων μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου. Το πλοίο συμμορφώνεται επίσης με τη Σύμβαση Ballast Water Management (BWM) για την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στην εταιρεία στα μέσα Δεκεμβρίου και θα μετονομαστεί σε “M/T P. Long Beach”.

Η εταιρεία θα χρηματοδοτήσει την αγορά του νέου πλοίου από τα έσοδα που θα έχει από την πώληση του M/T P. Fos και με πρόσθετη δανειοδότηση.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία για την αγορά του δεξαμενόπλοιου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρείας, Ανδρέας Μιχαλόπουλος δήλωσε:

“Η απόκτηση του δεύτερου δεξαμενόπλοιου LR2 Aframax, το οποίο έχει «πράσινο» κινητήρα και είναι επίσης εξοπλισμένο με BWTS, σηματοδοτεί το παραπάνω βήμα της εταιρείας μας προς την εδραίωση μιας σταθερής θέσης στον τομέα των δεξαμενόπλοιων, ο οποίος πιστεύουμε ότι έχει ισχυρά, βιώσιμα θεμελιώδη στοιχεία και προοπτικές. Μετά την παράδοση των δύο δεξαμενόπλοιων που αποκτήθηκαν πρόσφατα, και αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο, αλλά και την ταυτόχρονη πώληση του παλαιότερου πλοίου, ο στόλος μας έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε μέγεθος και θα αποτελείται από οκτώ σύγχρονα δεξαμενόπλοια Aframax υψηλών προδιαγραφών με μέσο όρο ηλικίας 11.6 ετών.

Με μια σταθερή βάση προσοδοφόρων εξασφαλισμένων εσόδων της τάξης των 85 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, σκοπεύουμε να ενισχύσουμε τα κέρδη του διευρυμένου και ανανεωμένου στόλου μας με spot charters κυρίως, επιτρέποντάς μας έτσι να αξιοποιήσουμε τις ισχυρές συνθήκες της αγοράς και να δημιουργήσουμε σημαντικές ταμειακές ροές”.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ