Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣParsons: Το "πράσινο" πλάνο ανάπτυξης της King Abdullah Financial District (KAFD) -...

Parsons: Το “πράσινο” πλάνο ανάπτυξης της King Abdullah Financial District (KAFD) – H παρουσία στην Ελλάδα

 Η Parsons Corporation  με παρουσία στον κλάδο των συμβουλευτικών υπηρεσιών Διαχείρισης Έργων, σύναψε πρόσφατα 5ετή σύμβαση με την King Abdullah Financial District Development & Management Company (KAFD DMC) για υπηρεσίες διαχείρισης έργων και κατασκευών στον κορυφαίο επιχειρηματικό και lifestyle προορισμό της Σαουδικής Αραβίας, την King Abdullah Financial District (KAFD). Η εν λόγω σύμβαση υποστηρίζει την επέκταση του KAFD σε νέα περιοχή.

Όπως αναφέρεται, το KAFD βρίσκεται στην καρδιά του Ριάντ, της πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας, και διαθέτει 1,6 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα υπερσύγχρονων γραφείων, εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης και εμβληματικές πολυτελείς κατοικίες που έχουν σχεδιαστεί για να μεταμορφώσουν τον τρόπο με τον οποίο οι αστικές κοινότητες ζουν, εργάζονται και διασκεδάζουν. Πρόκειται για την πρώτη λύση κάθετης πόλης στη Σαουδική Αραβία, η οποία περιλαμβάνει μια συνοικία μεικτής χρήσης που αποτελεί βασικό μοχλό των οικονομικών φιλοδοξιών του Ριάντ και τη μεγαλύτερη συνοικία μεικτής χρήσης στον κόσμο με πιστοποίηση LEED. Η KAFD ανήκει και λειτουργεί υπό τη διαχείριση της King Abdullah Financial District Development and Management Company (KAFD DMC).

“Το φιλόδοξο σχέδιο της Σαουδικής Αραβίας Όραμα 2030 που ξεκίνησε το 2016, επικεντρώνεται στη βιωσιμότητα, η οποία αποτελεί μία από τις βασικές αξίες της Parsons. Σε αυτό το έργο, η Parsons, παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαχείρισης έργου και κατασκευής για την ανάπτυξη εμπορικών, ξενοδοχειακών, οικιστικών, δημοτικών και μικτής χρήσης κτιρίων, καθώς και των σχετικών υποδομών για την υποστήριξη της πολυώροφης ανάπτυξης. Αξίζει να σημειωθεί πως η Parsons συνεργάζεται με την KAFD DMC για να διασφαλίσει ότι όλα τα νέα κτίρια που κατασκευάζονται θα λάβουν πιστοποίηση LEED, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου δημοτικού πυροσβεστικού σταθμού στην περιοχή που θα λάβει πιστοποίηση LEED Platinum. Επιπλέον, η Parsons έχει αναλάβει να διαχειριστεί το σχεδιασμό και την κατασκευή εγκαταστάσεων ανάκτησης και επαναχρησιμοποίησης νερού για τη συμπλήρωση των σπάνιων πόρων που απαιτούνται για την ανάπτυξη” αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

«Ως ένα από τα μεγαλύτερα έργα ακίνητης περιουσίας παγκοσμίως, με επιφάνεια πέντε εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, η KAFD αποτελεί μια φυσική απεικόνιση του Οράματος 2030 της Σαουδικής Αραβίας. Το οικοσύστημα KAFD ενσαρκώνει τις βασικές αξίες που διέπουν τους κυρίαρχους στόχους του Βασιλείου. Η Parsons είναι υπερήφανη που υποστηρίζει το έργο αυτό και συμβάλλει στην ανάπτυξη και τη διαφοροποίηση της περιοχής», δήλωσε ο Pierre Santoni, πρόεδρος της Parsons για Ευρώπη, Μ. Ανατολή και Αφρική.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις νέες κατασκευές και τα νέα κτίρια που σχεδιάζονται στην KAFD και παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα», εξήγησε ο Gautam Sashittal, ο διευθύνων σύμβουλος της KAFD DMC. «Μέχρι σήμερα, πάνω από 40 από τα κτίριά μας  έχουν λάβει Silver και Gold LEED πιστοποιήσεις. Ανυπομονούμε για αυτό το επόμενο κεφάλαιο με την Parsons που διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του δομημένου μας περιβάλλοντος και την απαλλαγή του από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα».

Η Parsons αποτελεί έμπιστο συνεργάτη στην ανάπτυξη κρίσιμων υποδομών και αστικής ανάπλασης στην περιοχή της Μεσογείου και την Μέση Ανατολή για περισσότερα από 65 χρόνια. Με μια τοπική ομάδα περισσότερων από 6.000 υπαλλήλων, η Parsons, είναι ένας κορυφαίος πάροχος σύνθετων συμβουλευτικών υπηρεσιών Διαχείρισης Έργων, μέσω καινοτόμων και τεχνολογικά εξελιγμένων πρακτικών.Δραστηριοποιείται παγκοσμίως ακόμα και στον κυβερνοχώρο και τις υπηρεσίες πληροφοριών, τη διαστημική και πυραυλική άμυνα με ένα σύνολο 20,000 ειδικών. 

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ