Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSO Elon Musk "παίζει" ξανά με το bitcoin, αυτό ξανατραβάει προς το......

O Elon Musk “παίζει” ξανά με το bitcoin, αυτό ξανατραβάει προς το… φεγγάρι

Στο δρόμο για τα 40.000 δολάρια και το… φεγγάρι (to the moon) βρίσκεται πάλι το bitcoin μετά από το sell-off της προηγούμενης εβδομάδας. Το απαραίτητο boost στο βασικό κρυπτονόμισμα, αλλά και όλα τα υπόλοιπα που ακολουθούν ανοδική πορεία, έδωσε ο… συνήθης ύποπτος, Elon Musk, με τον συνήθη τρόπο, ένα tweet του.

«Μίλησα με τους miners της Βόρειας Αμερικής. Είναι αποφασισμένοι να δημοσιεύσουν την τωρινή και τη μελλοντική χρήση ανανεώσιμων πηγών και να ζητήσουν από τους άλλους miners να κάνουν το ίδιο. Πιθανώς υποσχόμενο», έγραψε ο δισεκατομμυριούχος της Tesla και της SpaceX στον λογαριασμό του στο Twitter. Μέσα σε μερικά μόλις λεπτά, η τιμή του bitcoin εκτοξεύθηκε πάνω από τις 39.500 δολάρια, συνεχίζοντας ανοδικά, ενώ στο ίδιο κλίμα ακολουθούν και τα άλλα cryptos, όπως το ether. Πάντως το βασικό κρυπτονόμισμα παραμένει 33% κάτω από το ιστορικό υψηλό του.

Τροφή στο ράλι έδωσε και ο διευθύνων σύμβουλος της Microstrategy, Michael Saylor, ο οποίος έκανε retweet το μήνυμα του Musk, συμπληρώνοντας ότι αυτός ήταν που φιλοξένησε μια συνάντηση μεταξύ του CEO της Tesla και ορισμένων miners Bitcoin στη Βόρεια Αμερική, όπου συμφωνήθηκε η δημιουργία του Bitcoin Mining Council, το οποίο θα προωθήσει τη βιωσιμότητα του Bitcoin.

Πάντως, ο Musk συνεχίζει να “παίζει” με την ακραία μεταβλητότητα του βασικού κρυπτονομίσματος, σε μια επίδειξη του πόσο εύκολα μπορεί να χειραγωγεί την τιμή του. Το “είπα- ξείπα” της Tesla σχετικά με την πληρωμή από τους πελάτες της σε bitcoin, μετά από την… ξαφνική αναγνώριση της περιβαλλοντικής ζημιάς που προκαλεί το mining (παρότι κάτι τέτοιο έχει τεθεί εδώ και χρόνια, αρκετές φορές από ειδικούς) και τώρα η “παρέμβαση” για να γίνει το mining βιώσιμο, έχουν μετατρέψει την τιμή του -ούτως ή άλλως με μεγάλη μεταβλητότητα- κρυπτονομίσματος σε rollercoaster. Πού θα καταλήξει;

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ