Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"Oι σπόροι της Σμύρνης": Ξεχώρισε και στην Αθήνα η πρωτότυπη μουσική παράσταση...

“Oι σπόροι της Σμύρνης”: Ξεχώρισε και στην Αθήνα η πρωτότυπη μουσική παράσταση της Περιφέρειας Κρήτης

Χειροκροτήθηκε θερμά στην Αθήνα η πρωτότυπη μουσική παράσταση: «Οι σπόροι της Σμύρνης”, μία παράσταση του Νίκου Πλατύραρχου που γνώρισε μεγάλη επιτυχία το περασμένο καλοκαίρι στην Κρήτη και ήταν διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με δήμους του νησιού.

Το έργο ανατέθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο των αφιερωματικών εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή και η παράσταση μετά την Κρήτη γνώρισε μεγάλη επιτυχία πριν λίγες μέρες στο ωδείο Αθηνών.

Στην παράσταση αυτή από το σμυρναίικο στο ρεμπέτικο και στο λαϊκό, συμμετείχε η ορχήστρα σύγχρονης μουσικής και η χορωδία της ΕΡΤ, ενώ προλόγισε ο Κώστας Φασουλάκης, εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο κ. Φασουλάκης μετέφερε τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, στους καλλιτέχνες και στο ακροατήριο που είχε κατακλύσει το Ωδείο Αθηνών, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάθεση από την Περιφέρεια του μουσικού έργου στον Νίκο Πλατύραχο στο πλαίσιο των τιμητικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή. Τιμούμε είπε, την πρώτη γενιά των προσφύγων εκείνους που δεν επέζησαν της καταστροφής αλλά και εκείνους που παρά τα απερίγραπτα δεινά τους, επιβίωσαν πρόκοψαν και συνδιαμόρφωσαν την πορεία του τόπου μας.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ