Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣNavios Maritime Holdings: Καθαρά κέρδη 87,3 εκατ. δολάρια το 2022

Navios Maritime Holdings: Καθαρά κέρδη 87,3 εκατ. δολάρια το 2022

Καθαρά κέρδη ύψους 87,3 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε για το 2022 η Navios Maritime Holdings Inc., συμφερόντων Αγγελικής Φράγκου. Όσον αφορά το τέταρτο τρίμηνο του έτους τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 8,4 εκατ. δολάρια.

Η Navios Holdings κατέχει μετοχικό μερίδιο στη Navios South American Logistics Inc., μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες υποδομής και logistics στην περιοχή Hidrovia της Νότιας Αμερικής και συμμετοχές στην Navios Maritime Partners L.P., την εισηγμένη στο χρηματιστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών ναυτιλιακή εταιρεία που κατέχει και εκμεταλλεύεται πλοία ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοια.

Η Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, δήλωσε:

«Είμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα για το 2022, κατά το οποίο είχαμε καθαρό εισόδημα 87,3 εκατομμυρίων δολαρίων και EBITDA 355,1 εκατομμύρια δολάρια» και πρόσθεσε: «Το 2022, βγήκαμε από τη διεθνή ναυτιλία και τώρα επικεντρωνόμαστε στην ανάπτυξη της Navios South American Logistics, έναν πάροχο μεταφορών και υποδομών στην περιοχή Hidrovia της Νότιας Αμερικής. Πιστεύουμε ότι οι παγκόσμιες μακροοικονομικές συνθήκες υποστηρίζουν την υγιή ανάπτυξη στην περιοχή της Hidrovia και εστιάζουμε στη μεγιστοποίηση της απόδοσης από τα περιουσιακά στοιχεία, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα».

Επίσης, το προσαρμοσμένο EBITDA της Navios Logistics αυξήθηκε κατά περίπου 20% και διαμορφώθηκε στα 94,1 εκατομμύρια δολάρια το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022, σε σύγκριση με 78 εκατομμύρια δολάρια που ήταν το προηγούμενο έτος.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ