Σάββατο, 19 Ιουνίου, 2021
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑN. Παπαθανάσης: Στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις μέχρι το τέλος της πανδημίας

N. Παπαθανάσης: Στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις μέχρι το τέλος της πανδημίας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Μήνυμα στους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού και να μην υπάρχει εφησυχασμός έστειλε, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης. Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι προχωρά με ταχείς ρυθμούς το πρόγραμμα των εμβολιασμών.

Ο κ. Παπαθανάσης εκτίμησε ότι η εστίαση στους εσωτερικούς χώρους θα λειτουργήσει όταν εμβολιαστεί το 50% του ενήλικου πληθυσμού και ξεκαθάρισε πως στην εστίαση στους εξωτερικούς χώρους τηρούνται τα μέτρα με λίγες εξαιρέσεις, ενώ για το λιανεμπόριο ανέφερε πως σταδιακά χτίζει βηματισμό.

Για τον τουρισμό, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε πως αναμένεται ένα καλύτερο καλοκαίρι σε σχέση με πέρυσι και ότι στόχος είναι αύξηση στο 50% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2020.

Όσον αφορά το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εκτίμησε ότι όλες οι χώρες θα πουν στη διαδικασία ώστε να είναι πιο εύκολες οι μετακινήσεις και τα ταξίδια.

Στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι η πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις έως ότου οδηγηθούμε σε μία κανονικότητα. Όπως είπε, στόχος της κυβέρνησης είναι να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Τέλος, υπογράμμισε πως δίνεται ώθηση σε επιχειρήσεις για νέες επενδύσεις, μετά τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στις επιχειρήσεις από 28 στο 22%, τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης για φυσικά πρόσωπα και των εργοδοτικών εισφορών.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img