Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSMotor Oil: Ξεπέρασαν το 1 δισ. οι προσφορές – Υπερκάλυψη 5,1 φορές,...

Motor Oil: Ξεπέρασαν το 1 δισ. οι προσφορές – Υπερκάλυψη 5,1 φορές, στο 1,9% το επιτόκιο

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Έσπασε κάθε ρεκόρ το ομόλογο της Motor Oil, καθώς οι προσφορές ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκαν στο 1,019,31 δισ. ευρώ, ενώ η εταιρεία ζητούσε 200 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι πέτυχε μεγάλη υπερκάλυψη κατά 5,1 φορές! Παράλληλα, η τελική απόδοση των ομολογιών ορίστηκε σε 1,9%, ήτοι στο κατώτερο εύρος που εξ αρχής είχε οριστεί και ήταν από το 1,9% έως το 2,30%.

Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία του ομίλου, που έκανε επιβλητική έξοδο στις αγορές, αναβαθμίζοντας παράλληλα την αγορά των ομολόγων του ελληνικού χρηματιστηρίου. Παράλληλα, επιτυχία είναι και για το ελληνικό χρηματιστήριο που «χτίζει» σταδιακά μια νέα αγορά, που μπορεί και προσφέρει σημαντικά – ζωτικά κεφάλαια στις επιχειρήσεις, για την ανάπτυξή τους, ή για τη βελτίωση παλαιότερων όρων δανεισμού, προς όφελος επίσης της ρευστότητάς τους.

Συνολικά διατέθηκαν 200 χιλιάδες άυλες κοινές ανώνυμες ομολογίες της Motor Oil με ονομαστική αξία 1000 ευρώ η κάθε μία με αποτέλεσμα να αντληθούν κεφάλαια ύψους 200 εκατ. ευρώ. Όπως ανακοίνωσε επίσημα η εισηγμένη την Παρασκευή το βράδυ, οι ομολογίες διατέθηκαν ως εξής: 147 χιλιάδες (73,5% επί του συνόλου των εκδοθεισών ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε ιδιώτες επενδυτές και 53 χιλιάδες ομολογίες (26,5% επί του συνόλου των εκδοθεισών ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε ειδικούς επενδυτές. Πρόκειται δηλαδή για εξαιρετικά μεγάλη παρουσία ιδιωτών επενδυτών και του λεγόμενου retail που μπήκε σ’ αυτή την έκδοση.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ