Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣMotor Oil - Γ.Βαρδινογιάννης: θα είμαστε μέσα στις εξελίξεις για το υδρογόνο

Motor Oil – Γ.Βαρδινογιάννης: θα είμαστε μέσα στις εξελίξεις για το υδρογόνο

Την καταβολή μερίσματος ύψους 1,4 ευρώ ανά μετοχή καθώς και την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην παραγωγή και πώληση ηλεκτρικής ενέργειας και υδρογόνου ενέκρινε σήμερα η γενική συνέλευση των μετόχων της Motor Oil.

Το συνολικό μέρισμα για τη χρήση του 2023 φθάνει στα 199,4 εκατ. Ευρώ ή 1,8 ευρώ ανά μετοχή (είχε διανεμηθεί προμέρισμα 0,4 ευρώ το Δεκέμβριο) και είναι όπως αναφέρθηκε το υψηλότερο ποσό που έχει διανείμει η εταιρεία από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο. Ημερομηνία αποκοπής είναι η ερχόμενη Τετάρτη 26 Ιουνίου. Από το ποσό αυτό αφαιρείται ο φόρος 5 % ενώ προστίθεται το μέρισμα που αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές.

Σε σχέση με το υδρογόνο ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γιάννης Βαρδινογιάννης, αναφερόμενος στην κοινή εταιρεία Hellenic Hydrogen που έχει συσταθεί με τη ΔΕΗ, τόνισε ότι η χρήση του εξαρτάται από το κόστος και ότι αποτελεί μια μελλοντική δραστηριότητα “αλλά οφείλουμε να είμαστε μέσα στις εξελίξεις. Είμαστε, συμπλήρωσε, συνοδοιπόροι με τη ΔΕΗ σε ένα δύσκολο δρόμο που δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί”. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η εταιρεία δεν θα παράγει μόνο πράσινο υδρογόνο, αξιοποιώντας κατά κύριο λόγο την περίσσεια ανανεώσιμης ενέργειας, αλλά και άλλες μορφές.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Πέτρος Τζαννετάκης στην τοποθέτηση του ανέφερε :

H ενέργεια έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Είναι μια ποιότητα συνδεδεμένη με την ίδια τη ζωή, την ανάπτυξη, και τη δημιουργία.

Μετά από μισό αιώνα ιστορίας, εξέλιξης και πρωτοπορίας, η Motor Oil καλείται να πρωταγωνιστήσει και πάλι στις εξελίξειςστον ευρύτερο κλάδο της ενέργειας.

Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη ευθύνη και ένα τεράστιοστοίχημα: να παραμείνουμε δυνατοί και αταλάντευτοι σε έναπεριβάλλον ανατροπών και διεθνών κλυδωνισμών και να υλοποιήσουμε τη στρατηγική μας με τις απαραίτητες, ιδιαίτερασημαντικές, επενδύσεις σε νέες μορφές ενέργειας.

Αρχίσαμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε αυτή τη διαδρομήπριν από περίπου 6 χρόνια, πιστεύουμε με συνέπεια και επιτυχία.

Αυτή η μετεξέλιξη, η ενεργειακή μετάβαση δηλαδή, είναι κάτιτο οποίο έχουμε ήδη προβάλει ως όμιλος ότι πρέπει να γίνει,μέσα σε ένα πλαίσιο ασφάλειας αλλά και ισορροπίας.

Μόνο έτσι θα μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσειςτου μέλλοντος και να συνεχίσουμε ως όμιλος να είμαστεπαρόντες και πρωτοπόροι στις ενεργειακές εξελίξεις της χώραςμας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής στην οποίαδραστηριοποιούμαστε.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ