Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑMOTOR OIL:Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Thalis - Οι στόχοι 

MOTOR OIL:Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Thalis – Οι στόχοι 

Στον αποκλειστικό έλεγχο της Motor Oil βρίσκεται το 100% της Thalis ES από προχθές ∆ευτέρα 3 Απριλίου, σε συνέχεια της απόφασης (808/2023) της Επιτροπής Ανταγωνισµού.

Μέσω αυτής της εξαγοράς, που είχε κάνει γνωστή ο όµιλος από τον Νοέµβριο του 2022, ο τοµέας διαχείρισης απορριµµάτων και κυκλικής οικονοµίας της Motor Oil ενισχύεται περαιτέρω. 

Η Thalis προσφέρει ευρύ φάσµα ολοκληρωµένων βιώσιµων λύσεων στη διαχείριση νερού και υγρών αποβλήτων, στην εξοικονόµηση πόρων, ενέργειας και χρήσης ΑΠΕ στις υποδοµές.

Η εξαγορά έρχεται σε συνέχεια µιας σειράς κινήσεων της Motor Oil στον τοµέα της κυκλικής οικονοµίας και ανανεώσιµων εναλλακτικών καυσίµων, που αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής της. 

Είχε προηγηθεί η εξαγορά της Elin Verd, µέσω της οποίας διεύρυνε σηµαντικά το πεδίο δραστηριοτήτων της στον τοµέα των ανανεώσιµων και εναλλακτικών καυσίµων. Θα πρέπει να σηµειωθεί ότι η Motor Oil έχει στο χαρτοφυλάκιό της και την ΕΝ∆ΙΑΛΕ Α.Ε. (Εθνικό Συλλογικό Σύστηµα Εναλλακτικής ∆ιαχείρισης ΑΛΕ), που αποτελεί το πρώτο και µεγαλύτερο πιστοποιηµένο κέντρο ανακύκλωσης λιπαντικών στην Ευρώπη.

Επίσης, η Motor Oil ηγείται κοινοπραξιών που διεκδικούν µεγάλα έργα διαχείρισης απορριµµάτων στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, µε συνολικό προϋπολογισµό της τάξεως του ενός δισεκατοµµυρίου ευρώ. Ο όµιλος υλοποιεί επενδυτικό πλάνο ενεργειακής µετάβασης ύψους 2,5 δισ. ευρώ µε ορίζοντα το 2030.

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ