Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSMerit ΧΑΕΠΕΥ: Η τάση της αγοράς παραμένει ανοδική

Merit ΧΑΕΠΕΥ: Η τάση της αγοράς παραμένει ανοδική

Την άποψη πως παρά τα όποια σημάδια κόπωσης και παρά το ράλι του τελευταίου τριμήνου (Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος), η βραχυπρόθεσμη τάση του ελληνικού χρηματιστηρίου παραμένει ανοδική εκφράζει ο υπεύθυνος ανάλυσης της Merit ΧΑΕΠΕΥ Πέτρος Τσούρτης.

Ο ίδιος σημειώνει πως η «η βραχυπρόθεσμη τάση της αγοράς παραμένει ανοδική, με τον Κινητό Μέσο Όρο (ΚΜΟ) 30 ημερών να βρίσκεται στις 882 μονάδες». Ως σημεία στήριξης, ο αναλυτής εντοπίζει διαδοχικά τις 882 και 860 μονάδες, ενώ σημεία αντίστασης τις περιοχές των 910 και 920 μονάδων.

Θυμίζουμε πως χθες ο Γ.Δ. είχε ενδοσυνεδριακή διακύμανση μεταξύ του χαμηλού των 900,89 μονάδων (+0,43%) και του υψηλού των 912,68 μονάδων (+1,75%), ενώ τελικώς έκλεισε στις  906,07 μονάδες με άνοδο 1,01%. Ο αναλυτής σημειώνει πως «μετά το τρίμηνο ράλι του Χρηματιστηρίου και των νέων υψηλών των διεθνών αγορών, είμαστε πλέον πιο προσεκτικοί στα παρόντα επίπεδα τιμών.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Merit, το Χ.Α. δείχνει ότι χρειάζεται νέους ανοδικούς καταλύτες και καλό κλίμα στις διεθνείς αγορές για να υπερβεί τις 920 μονάδες, ώστε να ανοίξει ο δρόμος προς τις 950 και 1.000 μονάδες. «Πάντως», σημειώνει ο αναλυτής, «παραμένουμε θετικοί για μετοχές που προσφέρουν υψηλές μερισματικές αποδόσεις όπως οι ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών και ουδέτεροι για τον τραπεζικό κλάδο».

spot_img
spot_img

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ